Schadeverleden opvragen van je huidige of volgende auto

Hier kan je voor een klein bedrag een rapport opvragen met daarin de waarde, KM-stand / NAP check, onderhoudshistorie en het schadeverleden van een Nederlandse auto.

Gegevens worden geladen

Sluit dit scherm niet

Wil je een rapport voor:

10.000+ tevreden gebruikers

RDW
RDW
iDeal
PayPal
Rapport

Dit bevat jouw kentekenrapport:

Eigenaren

Dagwaarde

NAP-check

Aankoopadvies

APK-historie

Terugroepacties

Onderhoudshistorie

Schadeverleden

Deze voordelen biedt een kentekenrapport:

Bespaar geld

Met een kentekenrapport van Occasionapport zie je direct wat een auto echt waard is dankzij onze marktwaarde vergelijking. Zodat je niet te veel betaald (of te weinig krijgt voor je huidige auto).

Voorkom gedoe en onverwachte verassingen

Weet van te voren welke onderdelen zijn vervangen of binnenkort moeten worden vervangen. Wij controleren voor jou het onderhoudsverleden van de auto en geven je een onverzicht van eerdere APK-afkeurpunten.

Ontdek wat de verkoper wil verbergen

Niet elke autoverkoper is even eerlijk. Verborgen schade kan je veel geld kosten. Niet alleen is je auto minder waard dan gedacht, slecht afgwerkte onderdelen kunnen zelfs een veiligheidsprobleem vormen!

Gegevens worden geladen

Sluit dit scherm niet

10.000+ tevreden gebruikers

RDW
RDW
iDeal
PayPal

Waarom een Schadeverleden check uitvoeren?

Op het moment dat u van plan bent een auto te kopen, is het wel fijn om te weten wat het verleden van de auto is. En dan met name met betrekking tot schade. Wanneer een auto in het verleden namelijk forse schade heeft geleden, kan dit betekenen dat de auto een stuk minder aantrekkelijk is. U zit er namelijk niet op te wachten dat de auto binnen de kortste keren allerlei problemen begint te vertonen.

In deze tekst nemen we daarom met u door wat een schadeverleden check precies is, wat de voordelen ervan zijn en hoe dit precies in z’n werking gaat. Zo weet u aan het eind exact wat u te wachten staat wanneer u een schadeverleden check laat uitvoeren.

Laten we allereerst even bekijken wat een schadeverleden check nu eigenlijk precies inhoudt.

Wat is een schadeverleden check?

Bij een schadeverleden check krijgt u op diepgaande wijze inzicht in de schade die uw auto heeft geleden. Het vertelt iets over datgene wat de auto tot op heden heeft meegemaakt.

Tegenwoordig is het heel goed mogelijk om een schadeverleden check online te doen. Hierdoor heeft u binnen de kortste keren toegang tot uiterst gedetailleerde informatie over de auto die u op het oog heeft.

Zo geeft men ernstige schade bijvoorbeeld aan met de kleur rood. En is er slechts sprake geweest van lakschade? Dan vindt u dit in de check terug in een oranje kleur.

Bij een schadeverleden check komen onder andere de volgende zaken naar voren:

  • Schadebedrag: Het schadebedrag geeft vanzelfsprekend aan hoe groot de schade is geweest in monetaire termen. Het toont aan wat de totale kosten zijn geweest van het moment waarop de auto schade heeft ondervonden. In sommige gevallen is er sprake geweest van meerdere schademomenten. Hierdoor loopt het totale bedrag mogelijk hoog op.
  • Schadepositie: Ook de schadepositie is absoluut niet onbelangrijk. Uit het schaderapport bij een schadeverleden check komt daarom naar voren waar de schade precies is geleden. Dit kan bijvoorbeeld bij een deuropening zijn, wat over het algemeen als minder ernstig wordt bevonden. Echter is er natuurlijk ook sprake van een mogelijkheid dat de voorkant van de auto schade heeft geleden. Hierdoor heeft een auto het mogelijk zwaar te verduren gehad. Waardevolle informatie op het moment dat u een auto wilt kopen.
  • Datum schademelding: Verder komt in het schaderapport naar voren wat de datum van de schademelding is geweest. Het gaat hier dus echt om het moment waarop er sprake is geweest van de schade aan de auto. Is dit bijvoorbeeld al jaren geleden? Of heeft dit zich redelijk recent afgespeeld? Opnieuw informatie waar u als potentiële nieuwe eigenaar van een auto veel aan heeft.
  • KM-stand op moment schade: Tot slot biedt een schadeverleden check ook inzicht in de KM-stand op het moment van de schade. Hierdoor ziet u in één oogopslag of dit ongeveer logisch overeenkomt met de huidige KM-stand. In combinatie met de datum van de schademelding vertelt het u ook of de auto daarna nog vaak gebruikt is. In veel gevallen een positieve indicatie, aangezien het betekent dat de auto minimaal last ondervindt van de geleden schade.

In het ideale geval komt er uit de schadeverleden check natuurlijk naar voren dat er helemaal geen sprake is geweest van schade. Echter is dit vooraf nooit met 100% zekerheid te zeggen. Dat maakt het ook zo’n waardevolle keuze om de check toch uit te laten voeren.

De voordelen van een schadeverleden check

Al met al zijn er steeds meer mensen die voor een schadeverleden check kiezen. Dit is vanzelfsprekend intussen geen toeval meer. Mensen weten als geen ander dat dit veel voordelen te bieden heeft. We hebben het dan onder andere over voordelen als:

#1: Meer informatie over de auto

Allereerst levert een schadeverleden check dus meer informatie over uw potentiële auto op. Dit is direct ook het allergrootste voordeel. Het is namelijk zonde om een groot risico te lopen door vooraf niet van deze informatie op de hoogte te zijn. Er bestaat dan een kans dat uw auto binnen de kortste keren allerlei reparaties nodig heeft. De vorige eigenaar heeft de opgelopen schade dan proberen te verdoezelen. Wanneer u de auto dan heeft gekocht, is er niks meer aan te doen. Met een schadeverleden check gaat u optimaal voorbereid de onderhandelingen over het kopen van de auto in. U weet precies hoe het verleden van de auto eruit ziet.

#2: Minder kans op onnodige kosten

Tegelijkertijd is het een mogelijk enorme kostenbesparing. Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarin u veel meer betaalt voor een auto dan dat deze fysiek waard is. Dit is bijvoorbeeld het geval bij ernstige schade, die niet direct aan de auto zichtbaar is. U zit dan achteraf op de blaren. Een schadeverleden check moet u daarom zien als een investering. U betaalt een klein bedrag, voor waardevolle informatie. Informatie die u in potentie honderden of misschien zelfs duizenden euro’s bespaart op de lange termijn. Het is hierdoor al met al hetzelfde als het afkopen van risico. Hierdoor voelt de aankoop van de auto toch een stuk prettiger.

#3: Zorgt voor een fijner gevoel

En daarmee belanden we direct aan bij het derde grote voordeel. Het kopen van een nieuwe auto is in veel gevallen erg spannend. Zeker wanneer het om een tweedehands auto gaat. U weet simpelweg niet zoveel over het verleden van de auto zelf. En het is niet altijd even verstandig om op het woord van de verkoper af te gaan. Vandaar dat een schadeverleden check bij veel mensen ook simpelweg voor een fijner gevoel zorgt. Ook al blijkt uit de check misschien dat er inderdaad helemaal niks aan de hand is. Het definitief op de hoogte zijn van deze informatie maakt de aankoop van een auto toch net wat fijner.

#4: Zeer betaalbaar

Verder is een schadeverleden check vandaag de dag ook zeer betaalbaar. Aangezien dit gewoon allemaal digitaal verloopt, zijn er nog maar minimaal kosten aan verbonden. Hierdoor is het eigenlijk voor niemand een probleem om het bedrag op te hoesten. Zoals eerder al aangegeven, is een schadeverleden check een slimme investering. Voor een relatief klein bedrag voorkomt u dat u voor een relatief groot bedrag wordt ‘opgelicht’. Hierdoor is het bijna voor iedereen een kwestie van logisch nadenken om voor een schadeverleden check te gaan.

#5: Makkelijk toegankelijk

Tot slot is een schadeverleden check vandaag de dag toegankelijker dan ooit tevoren. Vroeger moest u zich waarschijnlijk in allerlei bochten wringen om achter dergelijke informatie te komen. Tegenwoordig heeft u gewoon het internet tot uw beschikking. Hierdoor is het via deze pagina al met een aantal klikken mogelijk om het schadeverleden van een auto op te vragen. Veel makkelijker kunnen we het u niet maken. Een erg prettige gedachte wanneer u bijzonder graag van deze dienst gebruikmaakt.

Hoe werkt een schadeverleden check precies?

Het uitvoeren van een schadeverleden check is een relatief makkelijk proces. Met het volgen van de volgende stappen, weet u zeker dat u dit goed aanpakt:

  1. Zoek het kenteken van de auto op: U heeft het kenteken van de auto nodig die u op het oog heeft. Zoek deze op en hou deze bij de hand.
  2. Vul het kenteken in: Vul vervolgens het kenteken in via de hiervoor bestemde zoekbalk op deze website.
  3. Vraag een schaderapport aan: Klik hierna op de knop om het schaderapport aan te vragen. U gaat hierbij door naar het volgende scherm.
  4. Voldoe de betaling: Vervolgens is het tijd om de betaling te voldoen. Dit is op een veilige, eenvoudige wijze mogelijk. Hierdoor kunt u snel verder naar het ophalen van de gewenste informatie.
  5. Bekijk het schaderapport: Als laatste stap krijgt u inzicht in het schaderapport. Zoals eerder aangegeven kunt u hier verschillende onderdelen in bekijken. Doe dit op uw gemak. Het schaderapport staat vanaf nu permanent tot uw beschikking.

Is een gratis schadeverleden check mogelijk?

Tegenwoordig wordt er online veel reclame gemaakt met een gratis schadeverleden check. Let er daarbij op dat het hier zelden tot nooit om een volledige schadeverleden check gaat. Het is in sommige gevallen mogelijk om gratis gedeeltelijke informatie op te vragen. Hierbij is echter geen sprake van alle informatie die zich normaal gesproken in een schaderapport bevindt.

Een gratis schadeverleden check is dan ook nooit een volledige schadeverleden check. Hou hier rekening mee op het moment dat u hier wel naar op zoek bent. Voor een relatief klein bedrag is het bij ons al mogelijk om wél volledig inzicht te krijgen in het schadeverleden van een auto.

Bent u momenteel dus op zoek naar een tweedehands auto? En wilt u graag zeker weten dat de auto in het verleden niet te maken heeft gehad met ernstige schade? Dan is het zeer waarschijnlijk een goede keuze om een schadeverleden check uit te laten voeren. Hierdoor krijgt u binnen de kortste keren toegang tot de informatie waar u naar op zoek bent. Voor u het weet, kunt u dan de volgende stap zetten richting het doen van een slimme aankoop.

Vul nu het kentekennummer in en doe de check!

Benieuw welke geheimen uw kenteken verbergt? Klik hier nu hier om een direct een schadeverleden Check uit te voeren.

Veel gestelde vragen over onze Schadeverleden check:

Deze informatie is voor het laatst bijgewerkt op

Wat kost een schadeverleden check bij Occasionrapport?

Onze schadeverleden check is gratis te gebruiken door iedereen en is beschikbaar voor elk kenteken.

Hoe lang duurt het uitvoeren van een schadeverleden check?

Gemiddeld heeft u binnen 3 seconden antwoord op uw vraag. Onze programmeurs werken dag en nacht aan het optimaliseren van onze website zodat u zo snel mogelijk uw kenteken kunt controleren.

Hoe accuraat is de informatie in uw schadeverleden check database?

De informatie die wij tonen wordt dagelijks bijgewerkt en wordt continue gecontroleerd op eventuele fouten. Wij streven ervoor te zorgen dat u altijd de meest betrouwbare en up to date informatie voor handen heeft.

Is alle schadverleden informatie aanwezig?

Het kan voorkomen dat bepaalde schadeverleden onderdelen niet aanwezig zijn in het rapport. Bijvoorbeeld als er na een ongeval geen contact is geweest met de verzekering.