Skoda

Zoek naar Skoda kentekens:

Alle Skoda modellen


Skoda Fabia

Fabia

66.336 kentekens


Skoda Octavia

Octavia

61.648 kentekens


Skoda Citigo

Citigo

19.200 kentekens


Skoda Kodiaq

Kodiaq

14.159 kentekens


Skoda Superb

Superb

12.759 kentekens


Skoda Karoq

Karoq

11.388 kentekens


Skoda Yeti

Yeti

9.507 kentekens


Skoda Rapid

Rapid

7.258 kentekens


Skoda Enyaq 80

Enyaq 80

5.928 kentekens


Skoda Enyaq 60

Enyaq 60

5.266 kentekens


Skoda Kamiq

Kamiq

4.949 kentekens


Skoda Scala

Scala

3.984 kentekens


Skoda Roomster

Roomster

2.900 kentekens

Over Skoda

Skoda is een Tsjechisch automerk met een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1895. Oorspronkelijk begonnen als fabrikant van fietsen en later motorfietsen, maakte het bedrijf in 1905 de overstap naar autoproducent. Skoda heeft sindsdien een indrukwekkende transformatie ondergaan, van een bescheiden begin tot een internationaal erkend merk.

Een belangrijk keerpunt in de geschiedenis van Skoda was de overname door de Volkswagen Groep in 1991. Deze samenwerking bracht niet alleen aanzienlijke investeringen met zich mee, maar ook toegang tot geavanceerde technologieën en innovatieve ontwerpen. Dit leidde tot een aanzienlijke verbetering van de kwaliteit en betrouwbaarheid van de auto's die het merk produceert.

Skoda staat bekend om zijn robuuste, veelzijdige en kostenefficiënte modellen. Het merk richt zich op verschillende segmenten van de markt, variërend van compacte stadsauto's tot ruime SUV's. Bekende modellen zijn onder andere de Skoda Octavia, die populair is vanwege zijn betrouwbaarheid en ruime interieur, en de Skoda Kodiaq, een SUV die geroemd wordt om zijn comfort en geavanceerde technologie.

Duurzaamheid speelt een steeds belangrijkere rol in de strategie van Skoda. Het merk streeft naar ecologische verantwoordelijkheid door in toenemende mate duurzame materialen te gebruiken en energie-efficiënte productiemethoden toe te passen. Ook heeft Skoda recentelijk diverse elektrische en hybride modellen geïntroduceerd, zoals de Skoda Enyaq iV, een volledig elektrische SUV die goed ontvangen is op de markt.

Skoda onderscheidt zich door zijn Simply Clever-concept, dat praktische oplossingen biedt voor alledaagse problemen. Innovaties zoals een paraplu in de deur, een uitneembare LED-zaklamp in de kofferbak en slimme bevestigingssystemen binnenin de auto zijn kenmerkend voor de praktische benadering van het merk.

In de afgelopen decennia heeft Skoda een sterke reputatie opgebouwd voor het leveren van voertuigen die een goede prijs-kwaliteitverhouding bieden, zonder concessies te doen aan comfort, veiligheid en innovatie. Dit maakt Skoda een aantrekkelijke keuze voor veel automobilisten wereldwijd.