7 Tips voor het aanschaffen van een Tweedehands Auto in 2020

7 Tips voor het aanschaffen van een Tweedehands Auto in 2020

Gepubliceerd op | Geschreven door

De aankoop van een tweedehands auto is altijd een spannende stap. U weet van te voren nooit zeker of de auto wel goed onderhouden is en dat de auto geen verborgen schade heeft. Zeker bij de aankoop van een auto van een particulier moet u extra voorzichtig zijn. U heeft dan namelijk nauwelijks rechten als de auto achteraf een miskoop blijkt te zijn. Dus u kunt niet rekenen op een niet goed, geld geld terug garantie. Daarom hebben wij dit artikel gemaakt met tips voor het kopen van een tweedehands auto.

Doe altijd een kenteken check

Het controleren van een kenteken is veel belangrijker dan u aanvankelijk zou denken. Het risico dat u een auto koopt waar een hoop verborgen schade achter zit, is vrij hoog en dat wilt u natuurlijk niet. Bij de aanschaf van de auto weet u nu eenmaal niet wat er in de geschiedenis is gebeurd en helaas gebeurt het te vaak dat er niet eerlijk over een auto wordt gesproken bij de verkoop. Om te voorkomen dat u straks met hoge, onnodige kosten zit, is het aan te raden altijd een snelle kentekencheck uit te voeren. Zo weet u direct waar u aan toe bent en kunt u met een gerust hart in uw nieuwe auto stappen!

Doe nu een kentekencheck:

Onderhandel goed over de prijs

Als de verkoper kan zien dat u de auto helemaal ziet zitten, weet hij ook dat u deze kans niet snel laat lopen. Daarmee helpt u hem onbedoeld aan een sterkere onderhandelingspositie. Gedraag u daarom altijd zakelijk en neutraal, zodat de verkoper geen idee heeft wat u vindt van de auto. Zeg daarnaast ook (of doel alsof) dat u ook andere auto’s op het oog heeft. Dit versterkt uw positie en laat de verkoper weten dat hij extra zijn best moet doen.

Denkt u dat u nog steeds geen goede prijs hebt bedongen voor een auto? Laat de verkoper weten dat u er nog even over nadenkt. Een verkoper wil zijn auto vaak zo snel mogelijk kwijt. Uit ongeduld wil hij zijn laatste aanbod soms nog verder verlagen.

Controleer het aantal vorige eigenaren

Velen kennen de mogelijkheden nog niet, maar het biedt ontzettend veel voordelen wanneer u een eigenarencheck uitvoert bij een voertuig. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn bij de aanschaf van uw nieuwe voertuig. Zo weet u precies hoeveel eigenaren de auto al heeft gehad. Als u dat naast de leeftijd van de auto legt, kan het belangrijke informatie geven over de kwaliteit van de auto. Als hij namelijk in korte tijd veel eigenaren heeft gehad, kan dat duiden op mankementen.

Als u een auto wilt gaan aanschaffen van een particulier, moet u altijd goed oppassen voor wat waar is en wat niet. Iemand kan met gemak zeggen dat hij/zij bijvoorbeeld de tweede eigenaar is en dat de auto daarmee nog in uitstekende staat is. Vroeger moest u hier de persoon maar op de blauwe ogen geloven, want checken kon toen nog niet. Tegenwoordig is het zo dat iedere eigenaar van een auto geregistreerd moet zijn. Zo kunt u direct door leugens heen prikken en op basis van de juiste informatie een keus maken over de auto. Garantie is het natuurlijk nooit, maar de historie van de wagen geeft in ieder geval een indicatie van de staat.

Klik hier om een eigenarencheck te doen

Controleer de onderhoudshistorie en kilometerstand

Een auto die veel eigenaren heeft gehad, heeft ongetwijfeld gebreken gehad. Dat is niet erg, maar het is wel belangrijk om de geschiedenis van het voertuig te kennen. Als er namelijk al veel mankementen zijn geweest, zegt dat veel over de kwaliteit van de auto en de waarde. U wilt natuurlijk niet te veel voor de auto betalen, dus het is belangrijk het verleden te kennen. De waarde van de auto zal dalen naar de hoeveelheid reparaties die hij nodig heeft gehad. Ook is het verdacht wanneer blijkt dat de auto meerdere eigenaren in een korte periode heeft gehad. Dit laat zien dat de wagen niet helemaal betrouwbaar is en er waarschijnlijk meer aan de hand is.

Laat u echter niet in de waan dat een goedkope auto een goede deal is. Als blijkt dat er veel mankementen zijn, bent u meer kwijt aan reparaties. Dan was de aankoop het helaas niet waard geweest. Vergelijk daarom altijd van tevoren goed en bereid u voor. Wat is de gemiddelde prijs voor een dergelijke auto en wat zijn andere eigenaren van soortgelijke auto’s gemiddeld kwijt aan onderhoud? Neem dat van tevoren mee in uw beslissing en u bent klaar voor de aankoop!

Daarnaast is het erg belangrijk om van te voren een kilometerstandcheck te doen. Jaarlijks worden in Nederland meer dan 100.000 auto’s ontdekt waarbij de tellerstand is teruggedraaid. Dit komt vaak voor bij buitenlandse import auto’s.

Heb een goed beeld van alle kosten

Bij de aankoop van een auto zijn meer kosten dan alleen de aanschaf. Bijkomende kosten zijn bijvoorbeeld:

  • Autoverzekering. Deze kunt u verlagen door autoverzekeringen te vergelijken. Zo kunt u de beste deal vinden die bij uw tweedehands auto past.
  • Wegenbelasting. Een lager gewicht van een tweedehands auto betekent vaak een lagere wegenbelasting.
  • Onderhoudskosten. Bijvoorbeeld APK-keuring en reparaties.
  • Eventuele parkeervergunning. Deze kosten verschillen per gemeente.

Benieuwd hoeveel wegenbalesting u moet betalen voor een auto? Doe dan nu een gratis kentekencheck.

Wilt u er zeker van zijn dat de aankoop van een auto een goede keus zal zijn?

Maak dan gebruik van onze gratis kentekencheck. Al honderden mensen hebben hun nieuwe auto gevonden dankzij onze kentekencheck. Het geeft net dat stukje extra zekerheid over uw aankoop en u kunt de check altijd uitvoeren. Bij ons heeft u de volgende voordelen:

  • Ontdek of de auto schade heeft gehad die niet meer te zien is
  • Controleer of het aantal kilometers overeenkomt met de meter
  • Check wat de auto écht waard is

Met de kentekencheck van Ocassion Rapport heeft u binnen een handomdraai de juiste informatie tot uw beschikking. Zo kunt u een weloverwogen keus maken en hoeft u zich geen zorgen te maken over mogelijke gebreken. Wilt u graag meer weten over de mogelijkheden of heeft u vragen over het gebruik? Neem gerust contact met ons op en we helpen u graag verder.

Doe nu een kentekencheck: