RDW OVI Check

Voer een kenteken in en doorzoek direct het RDW OVI systeem:

Wilt u op de hoogte zijn van uw wegenbelasting, uw APK gegevens of de algemene gegevens van een voertuig? Dan kunt u hier bij ons de juiste RDW check doen. Hiermee kunt u alles te weten komen over uw auto of wellicht een auto die u wilt kopen. Op deze manier hoeft u geen miskoop te maken en bent u op de hoogte van de gegevens van uw (nieuwe) auto. Klinkt dit nu als iets wat u wilt? Vul dan hierboven uw kenteken in en vindt alle gegevens die u nodig heeft! Voorkom dure miskopen, wees op tijd op de hoogte van APK keuringen en weet hoe hoog uw wegenbelasting is!

RDW OVI is de grootste check database van Nederland. Het werkt heel gemakkelijk en is 100% gratis. Op onze website maken we alleen gebruik van officiële overheidsbronnen, zo hoeft u dus ook niet te twijfelen aan de zuiverheid van de informatie. Wij kunnen u ervan verzekeren dat u altijd de meest betrouwbare en up to date-informatie over een kenteken ontvangt.

Waarom u een RDW OVI moet doen?

Het RDW OVI systeem kan erg nuttig zijn voor om alle gegevens van uw auto of een toekomstige auto na te kijken. Op deze manier ontgaat u niks en weet u alle gegevens van de auto. Daarnaast hebben we ook een reguliere RDW check, deze check maakt het mogelijk om de vorige eigenaar van een voertuig op te zoeken. Hiermee weet u zeker of het voertuig helemaal zuiver is en u dus niet opgelicht wordt. Allebei de checks zijn zo gepiept en nemen dus niet vele tijd in beslag.

Voor dat u het RDW OVI Rapport gaat bekijken willen we u alvast meegeven dat er ontzettend veel instaat en dat erg gedetailleerd is. Schrik hier niet van, dit is puur zodat echt alles van de auto geregistreerd is. Kijk dus bijvoorbeeld alleen naar de gegevens die u nodig heeft en eventueel opvallende dingen die er uitspringen bij het rapport.

Hier beneden kunt u een voorbeeld rapport bekijken en ziet u hoe zo’n rapport er nu werkelijk uitziet.

Voorbeeld RDW OVI rapport:

Technische gegevens

Aantal Deuren:
4
Aantal Wielen:
4
Lengte:
453 centimeter
Breedte:
0 centimeter
Wielbasis:
273
Massa Ledig Voertuig:
1477 kg
Massa Rijklaar:
1577 kg
Eerste Kleur:
Zwart
Tweede Kleur:
Niet geregistreerd
Aantal Zitplaatsen:
7

Brandstof gegevens

Brandstof type:
Diesel
Brandstof gebruik algemeen:
5,5 l/100km
Brandstof gebruik stad:
6,9 l/100km
Brandstof gebruik buiten:
4,7 l/100km
Netto vermogen:
80 kW
CO2 uitstoot:
145 g/km
Milieuclassificatie:
Euro 4
Cilinderinhoud:
1560 cm3
Aantal Cilinders:
4
Zuinigheidslabel:
C

APK afkeurpunten

Keuringsdatum
Gevonden gebreken

9 sep. 2016 18:20:54
 • Band met onvoldoende spanning
 • Werking/toestand verplicht licht/retroreflector
 • Overmatige olie lekkage
 • Mechanische delen van het remsysteem vertonen slijtage
1 sep. 2015 12:21:54
 • Uitlaatsysteem niet gasdicht/ondeugdelijk bevestigd
 • Onderdeel reminrichting ondeugdelijk
 • Slijtage/beschadiging wiellager hoorbaar of voelbaar
 • Band onvoldoende profiel
 • Onvoldoende remvoering aanwezig
 • Werking/toestand verplicht licht/retroreflector
16 aug. 2014 16:31:40
 • Stofhoes van de aandrijfas dicht niet af
 • Stofhoes fuseekogel dicht niet meer af
18 jun. 2013 20:58:31
 • GEEN

Benieuw welke geheimen uw kenteken verbergt? Klik hier nu hier om een direct een RDW ovi zoekopdracht uit te voeren.

Wat betekent OVI?

OVI staat voor Open Voertuigen Informatie. Dit is data die door de Nederlandse Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) beschikbaar wordt gesteld. Op deze manier kunt u dus de gegevens van het ingevulde voertuig nalopen en bekijken. Die informatie die u te zien krijgt is ongeveer gelijk aan wat hierboven is uitgebeeld. Het systeem kan voor vele dingen handig zijn, zo noemde we eerder al miskopen of wegenbelasting, maar ook de staat van dienst van een voertuig kan hiermee worden opgezocht en zo is er nog veel meer. U kunt meer lezen over OVI op de website van de RDW.

Deze informatie over een voertuig is op te vragen voor bijna elk Nederlands personenvoertuig. Het OVI-systeem in Nederland is tamelijk uniek. In de meeste landen wordt er door de overheid geen gratis voertuiginformatie medegedeeld of bestaat er niet eens een centrale overheidsdatabase met voertuigeninformatie. Dit ook vanwege de reden dat er fraude kan worden gepleegd, in Nederland is dit erg goed geregeld en gebeurt dit nauwelijks tot nooit. Het systeem staat als een huis en is zeer betrouwbaar. Er zitten dan ook eigenlijk alleen maar positieve kanten aan dit verhaal, u bent makkelijk op de hoogte van gegevens en ook nog eens kosteloos. Dit kan voor een hoop dingen handig en voordelig zijn!

Doe dus hier bij ons de gratis RDW OVI check en vindt de registratie van uw voertuig! Daarnaast kunt ook met de reguliere RDW check al veel te weten komen over uw auto of ander kentekenvoertuig.

Kortom, er is dus een hoop te ontdekken van uw kenteken en dat allemaal hier op deze website. Check dus uw kenteken en voertuig en achterhaal alle gegevens van uw voertuig!

Hoe werkt de RDW OVI check?

Eigenlijk is het heel simpel en eenvoudig. Hierboven ziet u een kenteken met daarin een zoekbalk, hier kunt u op klikken en vervolgens uw kentekennummer invullen. Nadat u dit heeft gedaan klikt u op ‘Nu zoeken’, waarna u het volledige overzicht van het voertuig, met het aangegeven kentekennummer, te zien krijgt. Hier kunt u dan op uw gemak naar kijken en hoeft u zich nergens zorgen over te maken, de gehele procedure is namelijk kostenvrij.

Is het nu zo dat u na het bekijken van de gegevens iets wilt aanpassen of regelen, dan kunt u ook bij ons bijvoorbeeld autoverzekeringen vergelijken. Op deze manier weet u ook wat het voordeligst voor uw voertuig is. Mocht u nu iets onduidelijk zijn? Dan kunt altijd nog terecht bij onze blogpagina. Hier vind u alle informatie die u nodig heeft en vind u uw antwoord niet, dan kunt altijd nog contact met ons opnemen en dan helpen wij u graag verder!

Check dus uw autogegevens en wees op de hoogte van de geschiedenis van uw auto, de status, APK-keuringstatus en nog véél meer!

Wat kan ik met een RDW OVI check?

Door het online uitvoeren van een gratis RDW OVI check, krijgt u alle informatie over de auto die u nodig heeft bij een aankoop. Ook voor andere dingen kan deze check er handig zijn. Neem bijvoorbeeld de hoogte van uw wegenbelasting of de APK keuring die er zit aan te komen. Denk aan het voertuigsoort, de kleur, het merk, het bouwjaar, registratiedatum, of het voertuig ingevoerd is en wanneer de auto weer voor de APK moet. U kunt zelfs gratis de afkeurpunten van de APK opvragen. Bij de RDW staat elke auto die in Nederland op de weg rijdt geregistreerd, dus u heeft altijd beschikking tot de informatie. Erg handig voor een check of het bekijken van uw voertuiggegevens. Daarnaast hoeft u hier niks voor te betalen en is dit volledig gratis. Het systeem wordt door de overheid onderhouden, kost u niks en is uiterst betrouwbaar.

U kunt de volgende gegevens downloaden via het RDW OVI systeem:

 • Schadeverleden van de auto
 • Laatst genoteerde tellerstand
 • APK-historie
 • Technische gegevens
 • Land van herkomst van een importauto
 • Nieuw- en dagwaarde van de auto

Hiermee weet u bij een nieuwe auto de geschiedenis van het voertuig en wilt u bijvoorbeeld uw eigen auto verkopen, dan kunt u hier de gegevens van uw auto vinden. Dit zorgt voor een duidelijk beeld van uw auto en zo heb je geen scheve gezichten bij de verkoop. Ook kunt u met deze gegevens een betere inschatting make van de prijs van uw eigen auto of die van iemand anders. Op deze manier voorkomt u ook op dit punt struikelblokken. De RDW OVI check is dus een uitstekende manier om achter het verhaal te komen van het kenteken en de desbetreffende auto.

Veel gestelde vragen over onze RDW OVI zoekmachine:

Deze informatie is voor het laatst bijgewerkt op

Wat kost een RDW kentekencheck bij Occasionrapport?

Onze RDW check is gratis te gebruiken door iedereen en is beschikbaar voor elk kenteken.

Kan ik ook zien of een voertuig gestolen is?

Jazeker, de database van de RDW laat ook zien of een voertuig gestolen is. Vermoed u dat een voertuig gestolen is? Geeft het dan zo snel mogelijk door aan de Nederlandse Politie.

Hoe lang duurt het uitvoeren van een RDW kentekencheck?

Gemiddeld heeft u binnen 3 seconden antwoord op uw vraag. Onze programmeurs werken dag en nacht aan het optimaliseren van onze website zodat u zo snel mogelijk uw kenteken kunt controleren.

Hoe accuraat is de informatie in uw RDW database?

De informatie die wij tonen wordt dagelijks bijgewerkt en wordt continue gecontroleerd op eventuele fouten. Wij streven ervoor te zorgen dat u altijd de meest betrouwbare en up to date informatie voor handen heeft.

Wanneer is de RDW opgericht?

De Nederlandse Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) is opgericht in 1994 opgericht bij de invoering van de Wegensverkeerswet 1994.