Check snel je Mazda kenteken

Op deze pagina kunt u eenvoudig alle Mazda kentekens checken. Voer het kenteken in en ontdek direct gedetailleerde informatie over uw Mazda, inclusief onderhoudsgeschiedenis en technische specificaties. Zorg ervoor dat uw Mazda optimaal presteert door regelmatig de gegevens te controleren. Voeg uw Mazda nu toe en blijf altijd op de hoogte!

Mazda

Zoek naar Mazda kentekens:

Alle Mazda modellen

Over Mazda

Mazda is een in Japan gevestigd automerk dat al meer dan een eeuw auto's produceert. Het werd opgericht in 1920 als Toyo Cork Kogyo Co., Ltd. en begon oorspronkelijk met de productie van kurk. In 1931 schakelde het bedrijf over op voertuigproductie en introduceerde de Mazda-Go, een drie-wielige vrachtwagen.

Een van de meest opvallende kenmerken van Mazda is haar toewijding aan innovatie en technologie. Mazda's SkyActiv-technologie is hiervan een uitstekend voorbeeld. Deze reeks technologieën, die bestaat uit motoren, transmissies en chassis-innovaties, is ontwikkeld om brandstofefficiëntie en prestaties te optimaliseren zonder afbreuk te doen aan het rijplezier. De SkyActiv-motoren staan bekend om hun hoge compressieverhouding en efficiënte verbranding, wat resulteert in een verbeterde brandstofbesparing en lagere uitstootwaarden.

Mazda heeft ook een reputatie opgebouwd voor zijn unieke designfilosofie, bekend als Kodo Design. Kodo, wat "ziel van beweging" betekent, richt zich op het creëren van auto's die schoonheid en elegantie uitstralen, zelfs als ze stilstaan. De strakke lijnen, dynamische vormen en aandacht voor detail maken Mazda-auto's herkenbaar en esthetisch aantrekkelijk.

Veiligheid is een andere belangrijke pijler voor Mazda. Het merk integreert geavanceerde veiligheidstechnologieën in zijn voertuigen om zowel de bestuurder als de passagiers te beschermen. Dit omvat systemen zoals adaptieve cruisecontrol, lane-keeping assist en het i-Activsense-systeem, dat gebruikmaakt van camera's en sensoren om omgevingsbedreigingen te identificeren en te minimaliseren.

Mazda's betrokkenheid bij motor- en autosport is ook noemenswaardig. Het merk heeft een rijke geschiedenis in de racerij, inclusief een historische overwinning bij de 24 uur van Le Mans in 1991 met de Mazda 787B. Deze overwinning maakte Mazda het eerste en enige merk met een rotatiemotor die deze prestigieuze race heeft gewonnen.

Al met al combineert Mazda technologie, design en veiligheid in elk van zijn voertuigen, wat zorgt voor een opwindende en betrouwbare rijervaring. Dit merk blijft constant streven naar verbetering en innovatie, om zo tegemoet te komen aan de groeiende en veranderende behoeften van zijn klanten wereldwijd.