RDW Kentekencheck voor je huidige of volgende auto

Hier kan je voor een klein bedrag een rapport opvragen met daarin de waarde, KM-stand / NAP check, onderhoudshistorie en het schadeverleden van een Nederlandse auto.

Gegevens worden geladen

Sluit dit scherm niet

Wil je een rapport voor:

10.000+ tevreden gebruikers

RDW
RDW
iDeal
PayPal
Rapport

Dit bevat jouw kentekenrapport:

Eigenaren

Dagwaarde

NAP-check

Aankoopadvies

APK-historie

Terugroepacties

Onderhoudshistorie

Schadeverleden

Deze voordelen biedt een kentekenrapport:

Bespaar geld

Met een kentekenrapport van Occasionapport zie je direct wat een auto echt waard is dankzij onze marktwaarde vergelijking. Zodat je niet te veel betaald (of te weinig krijgt voor je huidige auto).

Voorkom gedoe en onverwachte verassingen

Weet van te voren welke onderdelen zijn vervangen of binnenkort moeten worden vervangen. Wij controleren voor jou het onderhoudsverleden van de auto en geven je een onverzicht van eerdere APK-afkeurpunten.

Ontdek wat de verkoper wil verbergen

Niet elke autoverkoper is even eerlijk. Verborgen schade kan je veel geld kosten. Niet alleen is je auto minder waard dan gedacht, slecht afgwerkte onderdelen kunnen zelfs een veiligheidsprobleem vormen!

Gegevens worden geladen

Sluit dit scherm niet

10.000+ tevreden gebruikers

RDW
RDW
iDeal
PayPal

Een RDW kentekencheck op occasionrapport.nl

Het achterhalen van gegevens van uw kenteken kan soms nog weleens een gedoe zijn. Met de RDW kentekencheck op occasionrapport.nl kunt u gemakkelijk en snel alle gegevens van uw kenteken inzien en nalopen. Wij helpen u dan ook graag met het voorzien van de juiste informatie, zodat u duidelijk in beeld heeft wat er met een auto is gebeurd. Ook bij het kopen van een nieuwe auto weet u zo precies de historie van de auto. Zo voorkomt u een miskoop waar u later spijt van heeft. Wilt u dus ook graag de zekerheid van een goede auto? Maak dan gebruik van de RDW check!

Hoe doe ik een RDW kentekencheck?

Het uitvoeren van een check is zo gepiept, u vult uw gegevens in de zoekbalk in (het kenteken hierboven) en vervolgens krijgt u alle gegevens van uw auto. Na aanloop kunt u alle gegevens die u nodig heeft vinden in het overzicht op deze pagina. U hoeft nergens rekening mee te houden, want de gegevens zijn volledig gratis. Daarnaast heeft u echt toegang tot alle gegevens van uw auto, die bij het kentekennummer hoort, en kunt u hier de gehele geschiedenis van de auto terugvinden. De RDW kentekencheck is dus niet erg lastig, maar geeft u wel veel inzicht in uw auto of een auto die u op het oog heeft.

Wat is de RDW?

De RDW staat voor Rijksdienst voor het Wegverkeer, dit is een semioverheid gebonden organisatie. RDW is de organisatie die alle kentekenregistraties en rijbevoegdheden in Nederland bijhoudt. Dit wil zeggen dat de RDW alle informatie van bijna elk voertuig heeft opgeslagen en geregistreerd.

De RDW komt aan deze informatie door middel van samenwerkingen met verschillende partijen die allerlei gegevens van uw auto bijhouden. U kunt de RDW zien als een soort algemeen verzamelpunt van alle informatie van uw auto. Het is dan ook mogelijk om deze informatie op te vragen, ook wanneer u een auto wilt aanschaffen. Op deze manier weet u precies waar u aan toe bent met een auto en heeft u gelijk een beter inzicht van de auto. Uw neef de autokenner is dus niet langer meer nodig om goed te kunnen inschatten wat een auto waard is.

Wat is het nu precies het nut van een RDW kentekencheck en wat heeft u eraan?

Wanneer u hier bij ons een gratis check uitvoert voor uw kenteken, krijgt u alle informatie die u nodig heeft van de auto waar u het kentekennummer van heeft ingevuld. Hierbij kan het gaan om de informatie van uw eigen auto, zodat u weet welke autoverzekering bij uw auto past, wanneer uw auto de laatste Apk-keuring heeft gehad of wat uw auto ongeveer waard is. U kunt zelfs gratis de afkeurpunten van de APK opvragen Daarnaast kunt u ook het kentekennummer invullen van een auto die u wellicht wilt gaan kopen. Op deze manier kunt u alle gegevens en de geschiedenis van de auto vinden, zo weet u zeker dat u geen kat in de zak koopt. U kunt bijvoorbeeld zien wie de huidige of oude eigenaar is van het voertuig, de kleur, het voertuigsoort, het merk, het bouwjaar en de registratiedatum. Mocht een van deze gegevens nu niet kloppen met wat u te zien of te horen krijgt, dan weet u dus met meer zekerheid of het een goede deal is of niet. Elke auto die in Nederland rijdt en een Nederlands kenteken heeft is geregistreerd bij de RDW, alle informatie staat hier tot uw beschikking! Voor een kleine vergoeding kunt u zelfs een inkijkje krijgen in de eigenarenhistorie van de auto. Deze beschikking over informatie komt ook vanwege het feit dat alle kentekens bij de RDW vandaan komen. Het kenteken staat op naam en dit wordt weer geregistreerd, dus zo heeft de RDW alle informatie tot zijn beschikking. Op deze manier ontstaat er ook nooit onduidelijkheid over de eigenaar van een bepaald voertuig. Al deze registratie en de RDW zelf, zijn er om de veiligheid op de wegen in Nederland te garanderen en zodat altijd alle informatie bij de hand is.

Wat u bij onze kentekencheck krijgt:

Wilt u nu dus ook veilig de weg opgaan in een voertuig waarvan u zeker weet dat er niks mankeert? Wacht dan niet langer en doe hier de RDW kentekencheck en kom erachter of uw (toekomstige) auto veilig de weg op kan en of u waar voor uw geld krijgt!

Zeker zijn van de aankoop van een auto!

Het kopen van een auto is iets wat je niet zomaar even doet. Vaak gaat er al wat onderzoek aan vooraf en wilt u ook een betrouwbare autodealer, waarbij u kunt rekenen op kwaliteit. Een auto kopen geeft dus een hoop gedoe, u wilt natuurlijk niet het slachtoffer worden van een faliekante miskoop. De RDW kentekencheck kan u hierbij van dienst zijn. Hiermee kunt u (zoals u wellicht al weet) de gehele geschiedenis van een auto achterhalen. Zo weet u voor uw aankoop al of dat de auto bijvoorbeeld van een andere eigenaar is, wat de juiste kilometerstand is of dat de Apk-keuring nog geregeld moet worden. U wilt natuurlijk niet te veel betalen voor een auto, daarom is het handig om duidelijkheid te hebben over de gegevens van de auto.

U kunt uw prijs dan ook baseren op gegevens als: hoeveelheid reparaties, veel eigenaren in korte tijd of andere opvallende gegevens. Dit soort gegevens geven aan dat de auto wellicht niet helemaal betrouwbaar is. Het is goed om dit even in te zien aangezien u natuurlijk waar voor uw geld wilt krijgen.

Val dus niet voor de goedkope verkoopprijs en verdiep u in de auto, een goedkope deal is niet altijd goede deal. Reparaties, papieren en eventuele diefstal zijn niet goedkoop en kunnen dan ook voor veel kosten zorgen. Vergelijk daarom altijd van tevoren goed en bereid u voor. Wat is de gemiddelde prijs voor een dergelijke auto en wat zijn andere eigenaren van soortgelijke auto’s gemiddeld kwijt aan onderhoud? Als u dit van tevoren goed vaststelt gaat u goed voorbereid de verkoop in en weet u precies wat de auto waard hoort te zijn!

Doe nu een RDW Kentekencheck:

Voorbeeld RDW kentekencheck rapport:

Technische gegevens

Aantal Deuren:
4
Aantal Wielen:
4
Lengte:
453 centimeter
Breedte:
0 centimeter
Wielbasis:
273
Massa Ledig Voertuig:
1477 kg
Massa Rijklaar:
1577 kg
Eerste Kleur:
Zwart
Tweede Kleur:
Niet geregistreerd
Aantal Zitplaatsen:
7

Brandstof gegevens

Brandstof type:
Diesel
Brandstof gebruik algemeen:
5,5 l/100km
Brandstof gebruik stad:
6,9 l/100km
Brandstof gebruik buiten:
4,7 l/100km
Netto vermogen:
80 kW
CO2 uitstoot:
145 g/km
Milieuclassificatie:
Euro 4
Cilinderinhoud:
1560 cm3
Aantal Cilinders:
4
Zuinigheidslabel:
C

APK afkeurpunten

Keuringsdatum
Gevonden gebreken

9 sep. 2016 18:20:54
 • Band met onvoldoende spanning
 • Werking/toestand verplicht licht/retroreflector
 • Overmatige olie lekkage
 • Mechanische delen van het remsysteem vertonen slijtage
1 sep. 2015 12:21:54
 • Uitlaatsysteem niet gasdicht/ondeugdelijk bevestigd
 • Onderdeel reminrichting ondeugdelijk
 • Slijtage/beschadiging wiellager hoorbaar of voelbaar
 • Band onvoldoende profiel
 • Onvoldoende remvoering aanwezig
 • Werking/toestand verplicht licht/retroreflector
16 aug. 2014 16:31:40
 • Stofhoes van de aandrijfas dicht niet af
 • Stofhoes fuseekogel dicht niet meer af
18 jun. 2013 20:58:31
 • GEEN

Benieuw welke geheimen uw kenteken verbergt? Klik hier nu hier om een direct een RDW ovi zoekopdracht uit te voeren.

Met de RDW kentekencheck de juiste inschatting maken van een auto!

Samen met de gegevens van de RDW kentekencheck kunt u van een auto alvast een bepaalde schatting maken. Dankzij de vele gegevens die u hier van een auto kunt vinden weet u beter wat de auto waard is en waaraan u dat kunt zien. Dingen als kilometerstanden, VIN-nummer en onderhoudshistorie zijn hierbij indicatoren die aangeven wat de waarde en de conditie van een auto is. Hieronder kunt u nog zien hoe u dat per individueel onderdeel kunt doen:

Controleer de kilometerstand

Bij de RDW is de officiële kilometerstand bekend. Deze kunt u terugvinden tussen de vele gegevens en geven dan ook het juiste beeld van de auto. Mocht de kilometerstand nu niet overeenkomen met die van de auto zelf? Vraag dan na hoe dat kan en probeer te achterhalen of dit niet een simpele verkooptruc is. Daarnaast kunt u via een NAP check achterhalen of de kilometerstand niet is veranderd.

Controleer de onderhoudshistorie

Ook erg belangrijk is de onderhoudshistorie, hiermee kunt u bepalen of de auto kwalitatief nog in orde is. Als er nu veel reparaties zijn gedaan aan de auto kan dat een aanduiden dat de auto toch niet helemaal in orde is. Bij de verkoper kunt u dan ook vragen welke reparaties er zijn gedaan en wat de oorzaken zijn geweest. Wanneer u dan een beter beeld heeft kunt u de beslissing maken om de auto wel voor de juiste prijs te kopen of niet.

Controleer het VIN-nummer

Het voertuigidentificatienummer (VIN), ook wel chassis- of framenummer genoemd is een uniek nummer waarmee elke auto wereldwijd te identificeren is. U kunt het nummer meestal vinden op de onderkant van auto, onder de motorkap of achter de vooruit. Komt het nummer nu niet overeen met het kentekennummer? Dan heeft u wellicht te maken met een gestolen auto. Wees er dus zeker van dat u niet mogelijk een gestolen auto in uw bezit heeft, want dit kan u veel onnodige problemen opleveren.

Maak een testrit

Een testrit is niet echt onderdeel van de gegevens van de RDW, wel kan het u meer inzicht geven in de staat van de auto. Merkt u nu tijdens de testrit dat er gebreken zijn waarvan u nog niet op de hoogte was, dan kunt u dit meenemen in het onderhandelen en het maken van uw besluit. Controleer ook of de motor niet al warm is. Het kan zijn dat verkoper hem eerst opgewarmd heeft omdat de auto moeilijk start wanneer de motor nog koud is. Dit kan voorkomen bij oude auto's.

Wanneer u van de verkoper geen rondje mag rijden, is dit vaak een teken om de auto niet te kopen. Vaak probeert de verkoper dan een mankement te verbergen om zo makkelijk te cashen. Let hier dus goed op bij het aanschaffen van een auto.

Wilt u nu dus de juiste gegevens van een auto voor een eventuele aankoop of voor het afsluiten van een verzekering? Doe dan de RDW kentekencheck! Hiermee kunt u gemakkelijk alle gegevens van de auto overzichtelijk terugvinden en voorkomt u een miskoop. Check het kentekennummer en wees zeker van de staat van uw (toekomstige) auto!

Veel gestelde vragen over onze RDW kentekencheck:

Deze informatie is voor het laatst bijgewerkt op

Wat kost een RDW Check bij Occasionrapport?

Onze RDW check is gratis te gebruiken door iedereen en is beschikbaar voor elk kenteken.

Kan ik ook zien of een voertuig gestolen is?

Jazeker, de database van de RDW laat ook zien of een voertuig gestolen is. Vermoed u dat een voertuig gestolen is? Geeft het dan zo snel mogelijk door aan de Nederlandse Politie.

Hoe lang duurt het uitvoeren van een RDW kentekencheck?

Gemiddeld heeft u binnen 3 seconden antwoord op uw vraag. Onze programmeurs werken dag en nacht aan het optimaliseren van onze website zodat u zo snel mogelijk uw kenteken kunt controleren.

Hoe accuraat is de informatie in uw RDW database?

De informatie die wij tonen wordt dagelijks bijgewerkt en wordt continue gecontroleerd op eventuele fouten. Wij streven ervoor te zorgen dat u altijd de meest betrouwbare en up to date informatie voor handen heeft.

Wanneer is de RDW opgericht?

De Nederlandse Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) is opgericht in 1994 opgericht bij de invoering van de Wegensverkeerswet 1994.