RDW Check

RDW check uitvoeren

Wilt u graag de RDW-informatie inzien van een bepaald kenteken? Wij helpen u graag met het verkrijgen van de juiste data, zodat u een keus kunt maken op basis van de waarheid. De RDW check vertelt u precies wat de staat van het voertuig is en wat er in het verleden mee is gebeurd. Zo bent u niet meer afhankelijk van de eerlijkheid van een verkoper, maar kunt u zelf oordelen. Wilt u ook graag de zekerheid van een goede aankoop? Maak gebruik van de RDW check en weet meteen waar u mee te maken heeft!

Doe nu zelf een RDW Check:

Wat is de RDW?

De RDW is een afkorting die staat voor Rijksdienst voor het Wegverkeer. Het is een semioverheid gebonden organisatie, waarbij de RDW de aangewezen partij is voor het bijhouden van het kentekenregister en de rijbevoegdheden in Nederland. De RDW heeft samenwerkingen met verschillende partijen waardoor het mogelijk is om informatie over kentekens op te vragen wanneer u een auto aan wilt schaffen. Met de informatie van de RDW weet u precies waar u aan toe bent met de auto. Het is dan ook niet langer nodig om een auto te gaan bekijken met een autokenner.

Voorkom een kat in de zak

Een auto die veel eigenaren heeft gehad, heeft ongetwijfeld gebreken gehad. Dat is niet erg, maar het is wel belangrijk om de geschiedenis van het voertuig te kennen. Als er namelijk al veel mankementen zijn geweest, zegt dat veel over de kwaliteit van de auto en de waarde. U wilt natuurlijk niet te veel voor de auto betalen, dus het is belangrijk het verleden te kennen. De waarde van de auto zal dalen naar de hoeveelheid reparaties die hij nodig heeft gehad. Ook is het verdacht wanneer blijkt dat de auto meerdere eigenaren in een korte periode heeft gehad. Dit laat zien dat de wagen niet helemaal betrouwbaar is en er waarschijnlijk meer aan de hand is.

Laat u echter niet in de waan dat een goedkope auto een goede deal is. Als blijkt dat er veel mankementen zijn, bent u meer kwijt aan reparaties. Dan was de aankoop het helaas niet waard geweest. Vergelijk daarom altijd van tevoren goed en bereid u voor. Wat is de gemiddelde prijs voor een dergelijke auto en wat zijn andere eigenaren van soortgelijke auto’s gemiddeld kwijt aan onderhoud? Neem dat van tevoren mee in uw beslissing en u bent klaar voor de aankoop!

Wat krijgt u precies met de RDW check?

Door het online uitvoeren van een gratis RDW check, krijgt u alle informatie over de auto die u nodig heeft bij een aankoop. Denk aan het voertuigsoort, de kleur, het merk, het bouwjaar, registratiedatum, of het voertuig ingevoerd is en wanneer de auto weer voor de APK moet. U kunt zelfs gratis de afkeurpunten van de APK opvragen. Bij de RDW staat elke auto die in Nederland op de weg rijdt geregistreerd, dus u heeft altijd beschikking tot de informatie.

Alle kentekens komen namelijk bij de RDW vandaan. Het kenteken staat weer op naam van de eigenaar en dit wordt allemaal geregistreerd. Zo kan er nooit onduidelijkheid ontstaan over wie de eigenaar van het voertuig is. Dit wordt gedaan ten behoeve van de veiligheid op de wegen in Nederland en om de informatie altijd bij de hand te hebben. Tegen een geringe vergoeding is het zelfs mogelijk om inzicht te krijgen in de eigenarenhistorie van de auto.

Wat u bij onze kentekencheck krijgt:

 • Schadeverleden van de auto
 • Laatst genoteerde tellerstand
 • APK-historie
 • Technische gegevens
 • Land van herkomst van een importauto
 • Nieuw- en dagwaarde van de auto
 • APK vervaldatum
 • Laast gemelde kilometerstand
 • Huidige waarde en de catalogus waarde

Wacht niet langer; voer zelf de check uit en stap met een vertrouwd gevoel in uw nieuwe auto!

Doe nu zelf een RDW Check:

Naast het uitvoeren van een RDW check zijn er ook nog andere manieren waarmee u uzelf kunt beschermen tegen een miskoop bij de aanschaf van een tweedehands voertuig:

Maak een uitvoerige testrit

Ook al klopt het papierwerk en ziet de auto er goed uit, maak altijd een proefrit. Koop nooit een voertuig zonder dat u erin heeft gereden. En koop de auto niet als de verkoper niet wilt dat u een rondje gaat rijden. Controleer ook of de motor niet al warm is. Het kan zijn dat verkoper hem eerst opgewarmd heeft omdat de auto moeilijk start wanneer de motor nog koud is. Dit kan voorkomen bij oude auto's.

Controleer onderhoudshistorie en kilometerstand

Is de onderhoudsgeschiedenis van de auto bekend? Vraag of er een onderhoudsboekje aanwezig is, en check of deze volgens het fabrieksschema is ingevuld. Sommige auto’s hebben een digitaal onderhoudsboekje, vraag dan of u daarvan een uitdraai kunt zien.

Controleer het VIN-nummer

Het voertuigidentificatienummer (VIN), ook wel chassis- of framenummer genoemd is een uniek nummer waarmee elke auto wereldwijd te identificeren is. Het nummer is meestal te vinden aan de onderkant van de auto, achter de voorruit of onder de motorkap. Het nummer moet overeenkomen met het nummer op het kentekenbewijs. Als dit niet klopt, dan heeft u mogelijk te maken met een gestolen auto.

Wilt u nog meer aanschaftips bekijken? Lees dan ons artikel met dingen waar u op moet letten bij de aanschaf van een tweedehands auto.

Voorbeeld RDW Check rapport:

Technische gegevens

Aantal Deuren:
4
Aantal Wielen:
4
Lengte:
453 centimeter
Breedte:
0 centimeter
Wielbasis:
273
Massa Ledig Voertuig:
1477 kg
Massa Rijklaar:
1577 kg
Eerste Kleur:
Zwart
Tweede Kleur:
Niet geregistreerd
Aantal Zitplaatsen:
7

Brandstof gegevens

Brandstof type:
Diesel
Brandstof gebruik algemeen:
5,5 l/100km
Brandstof gebruik stad:
6,9 l/100km
Brandstof gebruik buiten:
4,7 l/100km
Netto vermogen:
80 kW
CO2 uitstoot:
145 g/km
Milieuclassificatie:
Euro 4
Cilinderinhoud:
1560 cm3
Aantal Cilinders:
4
Zuinigheidslabel:
C

APK afkeurpunten

Keuringsdatum
Gevonden gebreken

9 sep. 2016 18:20:54
 • Band met onvoldoende spanning
 • Werking/toestand verplicht licht/retroreflector
 • Overmatige olie lekkage
 • Mechanische delen van het remsysteem vertonen slijtage
1 sep. 2015 12:21:54
 • Uitlaatsysteem niet gasdicht/ondeugdelijk bevestigd
 • Onderdeel reminrichting ondeugdelijk
 • Slijtage/beschadiging wiellager hoorbaar of voelbaar
 • Band onvoldoende profiel
 • Onvoldoende remvoering aanwezig
 • Werking/toestand verplicht licht/retroreflector
16 aug. 2014 16:31:40
 • Stofhoes van de aandrijfas dicht niet af
 • Stofhoes fuseekogel dicht niet meer af
18 jun. 2013 20:58:31
 • GEEN

Benieuw welke geheimen uw kenteken verbergt? Klik hier nu hier om een direct een RDW kentekencheck uit te voeren.

Veel gestelde vragen over onze RDW kentekencheck:

Deze informatie is voor het laatst bijgewerkt op

Wat kost een RDW Check bij Occasionrapport?

Onze RDW check is gratis te gebruiken door iedereen en is beschikbaar voor elk kenteken.

Kan ik ook zien of een voertuig gestolen is?

Jazeker, de database van de RDW laat ook zien of een voertuig gestolen is. Vermoed u dat een voertuig gestolen is? Geeft het dan zo snel mogelijk door aan de Nederlandse Politie.

Hoe lang duurt het uitvoeren van een RDW kentekencheck?

Gemiddeld heeft u binnen 3 seconden antwoord op uw vraag. Onze programmeurs werken dag en nacht aan het optimaliseren van onze website zodat u zo snel mogelijk uw kenteken kunt controleren.

Hoe accuraat is de informatie in uw RDW database?

De informatie die wij tonen wordt dagelijks bijgewerkt en wordt continue gecontroleerd op eventuele fouten. Wij streven ervoor te zorgen dat u altijd de meest betrouwbare en up to date informatie voor handen heeft.

Wanneer is de RDW opgericht?

De Nederlandse Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) is opgericht in 1994 opgericht bij de invoering van de Wegensverkeerswet 1994.