Auto Eigenaren Check

Doe nu een eigenaren check:

Eigenarencheck, wat kunt u ermee?

Velen kennen de mogelijkheden nog niet, maar het biedt ontzettend veel voordelen wanneer u een eigenarencheck uitvoert bij een voertuig. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn bij de aanschaf van uw nieuwe voertuig. Zo weet u precies hoeveel eigenaren de auto al heeft gehad. Als u dat naast de leeftijd van de auto legt, kan het belangrijke informatie geven over de kwaliteit van de auto. Als hij namelijk in korte tijd veel eigenaren heeft gehad, kan dat duiden op mankementen.

Maar naast het doen van een aankoop, is het in nog veel meer gevallen belangrijk een eigenarencheck te doen. Bijvoorbeeld wanneer u de auto heeft geparkeerd en erachter komt dat uw buurman schade aan uw auto heeft gemaakt. In sommige verkeersongevallen is het mogelijk dat mensen doorrijden van de schrik. In dat geval is het ontzettend handig om het kenteken (als u die heeft gezien) na te trekken. Indien de automobilist aanspreekbaar is en wil meewerken, heeft u het een stuk makkelijker om de verzekeringszaken te regelen. Mocht de automobilist niet te vinden zijn, dan heeft u bewijs om mee naar de politie te gaan. Altijd handig dus! Extra voordeel: iedereen kan er gebruik van maken voor een geringe bijdrage.

Onderscheid verkooppraatjes van de waarheid

Als u een auto wilt gaan aanschaffen van een particulier, moet u altijd goed oppassen voor wat waar is en wat niet. Iemand kan met gemak zeggen dat hij/zij bijvoorbeeld de tweede eigenaar is en dat de auto daarmee nog in uitstekende staat is. Vroeger moest u hier de persoon maar op de blauwe ogen geloven, want checken kon toen nog niet. Tegenwoordig is het zo dat iedere eigenaar van een auto geregistreerd moet zijn. Zo kunt u direct door leugens heen prikken en op basis van de juiste informatie een keus maken over de auto. Garantie is het natuurlijk nooit, maar de historie van de wagen geeft in ieder geval een indicatie van de staat.

De auto is een investering waarin u gelooft

Het aanschaffen van een voertuig kost al gauw honderden tot duizenden euro’s. Zeker geen aankoop om licht over te doen. Wees daarom extra voorzichtig en ga niet zomaar af op de praatjes van een verkoper. Zeker wanneer u particulier een auto aanschaft is het belangrijk alert te zijn en altijd een check te doen. Als de verkoper eerlijk was, is de check alleen maar bevestiging, maar als u toch leugens ontdekt bent u blij dat u goed heeft gecontroleerd. U heeft er altijd baat bij.

Mocht het voorkomen dat er na enkele tijd een mankement aan de auto ontstaat, dan weet u vaak ook waar dat vandaan kwam. Bij het doorverkopen van de auto kunt u deze informatie gebruiken en de waarde van het voertuig beter bepalen. Wanneer u de auto van een particulier wilt kopen en u komt erachter dat schade is achtergehouden, dan kunt u de verkoper daar direct op aanspreken. De kans is dan groot dat de prijs zakt. Uiteraard is de keus dan nog aan u om ervoor te kiezen de auto toch aan te schaffen.

Eigenarencheck uitvoeren bij Occasion Rapport

Wilt u graag meer weten over hoe de check werkt, of heeft u andere vragen? Neem gerust contact met ons op en we helpen u graag verder bij het aanschaffen van uw nieuwe ideale auto. Kom nooit meer voor verrassingen te staan, maar heb altijd een betrouwbare bron bij u. Check gratis het kenteken op onze website en weet direct wat voor vlees u in de kuip heeft!

Doe nu een eigenaren check: