Kenteken check eigenaar - Zie van wie een auto is geweest

Doe nu een eigenaren check:

Laat je Nooit Meer in het Zak zetten dankzij een Kenteken Eigenaren Check

Ooit al eens van een kenteken check eigenaar gehoord? De kans is groot dat het antwoord op deze vraag ‘nee’ is. Een eigenarencheck uitvoeren bij een voertuig die je wilt gaan kopen is bijzonder nuttig en zeker een aanrader. Het biedt veel voordelen waar je je misschien nog niet bewust over bent.

Eigenarencheck bij de Aankoop van een Voertuig

Een eigenarencheck uitvoeren bij de aankoop van een voertuig is de manier om je niet in het zak te laten zetten. Door het aantal eigenaren van een auto van te voren uit te zoeken kun je de verkooppraatjes onderscheiden van de werkelijkheid. Hierdoor weet je direct wat de waarheid is en wat niet klopt. Zo voorkom je dat je een enorme miskoop begaat.

Als je een eigenarencheck uitvoert weet jij precies hoeveel eigenaren de auto voor jou al heeft gehad. Je weet niet alleen hoeveel eigenaren de auto voor jou al heeft gehad, maar ook hoe lang ze deze auto hebben gehad. Wanneer je dit dan vergelijkt met de leeftijd van de auto waarin je geïnteresseerd bent, kan dit je heel veel meer vertellen over deze wagen. Het vertelt niet alleen veel over de kwaliteit van de auto, maar ook over het onderhoud. Als de auto waarin je geïnteresseerd bent en deze al veel eigenaren heeft gehad, is het mogelijk dat er al mankementen aan zijn.

Altijd zeker

Wanneer je van plan bent om een tweedehandsauto te kopen, moet je je bewust zijn van het feit dat mensen je soms wel eens in het zak willen zetten. Dankzij de eigenarencheck die je kunt uitvoeren is dit niet meer het geval. Je weet exact hoeveel vorige eigenaars de auto heeft en of degene die je de auto probeert te verkopen wel degelijk de eigenaar van de auto is. Vroeger moest je maar in de goedheid van de mensen geloven, maar nu kun je met een bewijs zeker zijn of mensen de waarheid spreken of niet. Je bent natuurlijk niet altijd veilig van bedrog, maar je kunt sommige zaken al wel voor zijn.

Zeker de aankoop van een auto kost al direct een hoop geld. Hierom wil je er wel echt zeker van zijn dat de informatie over de auto klopt en je niet iets koopt waarna je spijt zal krijgen. Het is belangrijk dat je zeker bent van je keuze en er goed over nadenkt. Wanneer de verkoper eerlijk is, zorgt de check voor een goede bevestiging. Als de verkoper niet eerlijk is, zal je opgelucht zijn dat je de leugen goed op tijd hebt achterhaald. Het speelt altijd in je voordeel.

Eens je de auto hebt gekocht en merkt dat er mankementen aankomen, kun je eenvoudig opzoeken waar deze mogelijks van zouden komen. Zo kun je via het schadeverleden zien welke vorige schade de auto al heeft gehad en waarop de auto al eens is afgekeurd. Met deze informatie kun je aan de slag gaan. Als je het niet weet kun je altijd de vorige eigenaar inlichten en tot een oplossing komen. Het is zo mogelijk dat de prijs nog wat zakt als de verkoper ermee akkoord gaat. Wat je er precies mee doet, is natuurlijk gewoon jouw keuze, maar je bent zeker dat je altijd wel ergens terecht kunt en tot een oplossing kunt komen.

Tegen Vluchtmisdrijf

Een eigenarencheck is niet alleen handig bij een aankoop van een wagen. Je kunt het ook perfect gebruiken wanneer er iemand schade heeft aangebracht aan je auto of wanneer jij een andere auto per ongeluk hebt beschadigd. Door de eigenaar van een auto op te zoeken, weet jij waar het schadeformulier naartoe moet. Maak gebruik van een eigenarencheck om meer info te krijgen over jouw of zijn of haar auto. Wanneer de eigenaar nergens te bekennen is, kun je toch al met de informatie aan de slag gaan die je van de eigenarencheck gekregen hebt. Geef deze informatie door aan de verzekering, laat nog een briefje achter met je gsm-nummer en het is al opgelost. Alles verloopt vlot en je hoeft je nergens meer zorgen over te maken. Neem altijd de juiste beslissing en je krijgt geen schuldgevoel.

Wanneer mensen schade aanbrengen aan de auto van iemand anders neemt hun verstand meestal niet de overhand waardoor er snel foute keuzes worden gemaakt. Hierdoor beslissen veel mensen om gewoon door te rijden zonder iets achter te laten. Dit is zeker geen goed idee omdat er overal camera’s hangen dus de politie is er snel bij, maar ook zorgt dit bij de meeste voor een enorm schuldgevoel. In plaats van overhaaste beslissingen te nemen, doe je het juiste door de eigenarencheck uit te voeren en de eigenaar van de wagen in te lichten. Alles kan zo worden geregeld met de verzekering. Als je de persoon niet vindt door de eigenarencheck kun je altijd naar de politie gaan met een goede voorbereiding. Iedereen heeft er baat bij!

Autobedrijven

Wanneer je van plan bent om een auto te gaan kopen bij een autobedrijf is het een goed idee om gebruik te maken van de eigenarencheck. Zoek de auto op en met een paar klikken heb jij al de nodige informatie. Zoals eerder vermeld heeft de eigenarencheck een functie om te kijken hoe lang de auto bij de verschillende eigenaren is geweest. Maak van deze functie zeker gebruik. Autobedrijven willen meestal zo snel mogelijk auto’s kopen en terug verkopen. Wanneer je ziet dat de auto waarin je geïnteresseerd bent al enkele jaren in het autobedrijf staat, kun je onderhandelen over de prijs.

Het is niet alleen handig om bij autobedrijven te gebruiken voor te onderhandelen over de prijs, maar als je alle informatie over de auto van te voren leest, kun je later een veel beter weloverwogen beslissing maken. Mocht je nog vragen hebben bij de info die je verkreeg van de eigenarencheck, kun je deze info afdrukken en direct om hulp vragen aan een medewerker van het autobedrijf.

Eigenaar van een auto opzoeken via onze website

Een eigenarencheck uitvoeren is eigenlijk zo gebeurd. Je hoeft alleen maar het kenteken van de auto te hebben. Dit kenteken vul je in op deze site. Eens je dit gedaan hebt, krijg je alle informatie die je nodig hebt om meer inzicht te krijgen in hoeveel eigenaren de auto al heeft gehad. Deze informatie geeft veel weg over de kwaliteit en staat van de auto. Kijk goed naar deze informatie en stel hierbij kritische vragen aan jezelf zodat je zeker weet dat je nergens overkijkt. Mocht je vragen hebben aan de eigenaar van de auto wanneer je de informatie leest, schrijf deze vragen dan op en stel ze aan de eigenaar van de auto.

Informatie die je meekrijgt van een eigenarencheck is een heleboel. Zo krijg je eerst het merk, het type, de variant, goedkeuringsnummer… . Verder krijg je te zien of het een gestolen auto is of niet, de maandelijkse belasting, verzekering. Je krijgt ook nog extra informatie over de motor en hoe goed de auto voor het milieu is. Je krijgt het vermogen te zien, koppel, verbruik in de stad, verbruik gecombineerd, verbruik op de snelweg, de CO2 uitstoot, zuinigheidslabel, milieuclassificatie, geluid stationair en geluid rijdend. Daarnaast krijg je nog informatie over de wegenbelasting, schadehistorie, advertentie geschiedenis, maten en gewichten, eigenarenhistorie, onderstel, tellerhistorie, waarderapport, bandenmaten, afkeurpunten en nog zoveel meer. Met al deze extra informatie kun je er zeker van zijn of je de juiste beslissing maakt om de auto te kopen. Kortom een eigenarenncheck duurt niet lang en je hebt zekerheid.

Indien je nog meer zekerheid wilt, is het aan te raden om ook een RDW check of een NAP check uit te voeren.

Belangrijk om te weten is dat je geen namen krijgt van de vorige eigenaren van de auto. Dit is van belang voor de privacy wetgeving. Als je de naam echt nodig hebt, kun je wel achterhalen wie de vorige eigenaar was. Natuurlijk krijg je wel te zien hoeveel vorige eigenaren de auto heeft gehad. Je ziet ook hoelang iemand de auto heeft gehad en hier kun je veel informatie uithalen. Heeft iemand de auto nog maar een jaar gehad en verkoopt de persoon hem al weer? Dan weet je dat het onderhoud wat minder is dan bij iemand die de auto al 10 jaar heeft. Dit komt omdat mensen die lang met dezelfde auto rondrijden meer naar de garage en op controle gaan. Iemand die een auto koopt om te verkopen of al snel terug verkoopt dan is de kans groter dat de auto niet veel onderhoud heeft gehad.

Waarom is het belangrijk om te weten aantal eigenaren van een auto te weten?

Uit een recent onderzoek blijkt dat 90% van de mensen het belangrijk vindt om te weten hoeveel eigenaren de auto al heeft gehad. Daarbij geeft 80% van deze mensen aan dat de kans om een auto aan te schaffen groter is wanneer de auto nog maar één eigenaar heeft gehad. Ongeveer twee van de drie personen zouden bereid zijn om meer te betalen wanneer de auto nog maar één eigenaar heeft gehad. Door deze resultaten af te lezen is de kans groot dat ook jij het belangrijk vindt om te weten hoeveel eigenaren de auto die je wilt of hebt al heeft gehad.

Uit het aantal eigenaren die de auto al heeft gehad, kun je erg veel informatie halen. Het aantal eigenaren geeft vaak een goed beeld weer van de staat van de auto. Als een auto op twee jaar al acht particuliere eigenaren heeft gehad. Dan is er misschien iets niet pluis. Je weet natuurlijk uit deze informatie niet wat de werkelijke staat van de auto is, maar het kan je al wel een idee geven.

Hoe lang een eigenaar de auto heeft gehad geeft nog extra nuttige informatie over de staat van de auto. Als de eerste eigenaar de auto ongeveer vijf jaar heeft gehad, maar dan nog drie eigenaren op twee jaar. Dan weet je ook dat er iets niet klopt.

Verder is het belangrijk om te weten wie de eigenaar was. Je krijgt geen namen te zien, maar je krijgt wel informatie of de eigenaar van een auto een privé-eigenaar of een zakelijke eigenaar was. Zakelijke eigenaren zijn altijd een goed teken. Dit zijn mensen die bijvoorbeeld leaseauto’s of iemand die de auto op de zaak heeft staan. Als het een zakelijke eigenaar is die de auto op de zaak heeft staan dan weet je dat de auto het meeste gebruikt is voor langere afstanden. Wanneer het een leaseauto is, wordt de auto het meeste voor boodschappen gebruikt. De motor van de auto die alleen maar voor boodschappen wordt gebuikt zal sneller slijten dan bij de auto die elke dag veel kilometers op de snelweg doet.

Als je ziet dat de auto een huurauto is geweest, kijk dan zeker goed alles na. Mensen gaan meestal minder voorzichtig om met een auto wanneer het niet hun bezit is. Deze auto’s zien harder af dan de andere waardoor er veel sneller mankementen kunnen komen. Vaak hebben ze ook al enkele garage bezoeken gemist waardoor er veel aan gewerkt moet worden.

Dankzij een eigenarencheck laat jij je niet meer in praten door de verkooppraatjes en weet je echt wat de staat van de auto is. Natuurlijk kun je nooit 100% zeker zijn, maar het geeft al een mooi beeld van de auto. Als je niet precies weet hoe je verschillende gegevens moet interpreteren dan kun je dit altijd eenvoudig opzoeken wat de richtlijnen zijn. Deze gegevens kun je met elkaar vergelijken en zo krijg je een indicatie.

Vragen over onze Eigenaren Kenteken Check

Zit je met vragen over het uitvoeren een eigenarencheck? Hoe het precies werkt, wat je het beste kunt doen met de verkregen informatie. Neem dan gerust contact met ons op en we helpen je graag verder bij het aankopen van jouw nieuwe auto. Door de eigenarencheck heb jij altijd een betrouwbare bron bij jou en kom je nooit meer voor verrassingen te staan.

Opgepast!

De "kenteken check eigenaar" uitvoeren bij importauto’s werkt meestal niet. De eigenarencheck is niet op de hoogte van wat er buiten Nederland gebeurd.

Doe nu een eigenaren check:

Veel gestelde vragen over onze eigenaren kentekencheck :

Deze informatie is voor het laatst bijgewerkt op

Wat kost een eigenaren check bij Occasionrapport?

Onze auto eigenaren check is gratis te gebruiken door iedereen en is beschikbaar voor elk kenteken.

Hoe lang duurt het uitvoeren van een eigenaren check?

Gemiddeld heeft u binnen 3 seconden antwoord op uw vraag. Onze programmeurs werken dag en nacht aan het optimaliseren van onze website zodat u zo snel mogelijk uw kenteken kunt controleren.

Hoe accuraat is de informatie in uw eigenaren check database?

De informatie die wij tonen wordt dagelijks bijgewerkt en wordt continue gecontroleerd op eventuele fouten. Wij streven ervoor te zorgen dat u altijd de meest betrouwbare en up to date informatie voor handen heeft.

Kan ik zien of een voertuig gestolen is?

Ja, via onze kenteken check tool is het mogelijk om te zien of een voertuig gestolen is.

Kan ik de naam van een auto eigenaar zien via het kenteken?

Nee, de exacte namen van voertuigeigenaren zijn alleen bekend bij de RDW en mogen vanwege privacy redenen niet openbaar gemaakt worden.

Kan ik via een kentkekencheck zien hoevel eigenaren een auto heeft gehad?

Ja, indien u ons betaalde rapport aanschaft is het mogelijk om het exacte aantal eigenaren van een voertuig te zien.