Controleer Mini kenteken snel

Op deze pagina kun je eenvoudig de kentekens van Mini’s checken. Voer het kentekennummer in en krijg direct alle relevante informatie over het voertuig. Of je nu op zoek bent naar gegevens voor aankoop, verzekering of gewoon nieuwsgierig bent, hier vind je alles wat je nodig hebt.

Mini

Zoek naar Mini kentekens:

Alle Mini modellen


Mini Cooper

Cooper

23.961 kentekens


Mini Mini

Mini

22.347 kentekens


Mini One

One

11.588 kentekens


Mini Cooper s

Cooper s

6.973 kentekensMini Cooper se

Cooper se

4.273 kentekens

Mini Clubman one

Clubman one

1.969 kentekensOver Mini

Mini is een iconisch automerk dat zijn oorsprong vindt in het Verenigd Koninkrijk. Sinds zijn introductie in 1959 is Mini uitgegroeid tot een symbool van compactheid, wendbaarheid en stijl. De eerste Mini, ontworpen door Sir Alec Issigonis, was bedoeld als een antwoord op de oliecrisis in de jaren '50. Het doel was een betaalbare, efficiënte stadsauto te creëren die weinig brandstof verbruikte en toch genoeg ruimte bood voor een gezin van vier.

Wat Mini zo bijzonder maakt, is het revolutionaire ontwerp. Het motorblok was dwarsgeplaatst in de auto, wat zorgde voor meer binnenruimte en verbeterde wegligging. Deze configuratie werd al snel een standaard in de industrie. Daarnaast stond Mini bekend om zijn karakteristieke uiterlijk: de ronde koplampen, de compacte vorm en de typische grille maakten de auto meteen herkenbaar.

In de jaren '60 veroverde Mini de harten van vele automobilisten, mede dankzij zijn successen in de autosport. De Mini Cooper, een sportieve variant van de originele Mini, presteerde uitstekend in rally's en races en versterkte het sportieve imago van het merk.

In 1994 werd Mini overgenomen door BMW, wat leidde tot een herintroductie van het merk in 2001. De moderne Mini-modellen combineren de klassieke esthetiek en speelsheid van de originele auto met hedendaagse technologie en luxe. Er zijn diverse modellen beschikbaar, van de compacte Mini 3-deurs tot de ruime Mini Countryman en de volledig elektrische Mini Electric.

Tegenwoordig staat Mini bekend om zijn duurzame initiatieven. Het merk zet in op elektrificatie en innovatieve technologieën om de impact op het milieu te minimaliseren. De Mini Electric is hier een goed voorbeeld van, met zijn nul-emissie aandrijving en geavanceerde functionaliteiten.

Kortom, Mini is niet zomaar een auto; het is een levensstijl en een stukje autogeschiedenis dat blijft evolueren met de tijd. Of je nu kiest voor een nostalgische originele Mini of een moderne variant vol technologische snufjes, Mini biedt altijd een unieke rijervaring.