Ontdek direct Mini kentekens

Op deze pagina kun je eenvoudig de kentekens van Mini-voertuigen controleren. Vul simpelweg het kentekennummer in en ontvang direct gedetailleerde informatie over de auto. Of je nu koopt, verkoopt of gewoon nieuwsgierig bent, onze service biedt je betrouwbare gegevens binnen enkele seconden. Probeer het nu!

Mini

Zoek naar Mini kentekens:

Alle Mini modellen


Mini Cooper

Cooper

23.961 kentekens


Mini Mini

Mini

22.347 kentekens


Mini One

One

11.588 kentekens


Mini Cooper s

Cooper s

6.973 kentekensMini Cooper se

Cooper se

4.273 kentekens

Mini Clubman one

Clubman one

1.969 kentekensOver Mini

MINI: Een Iconisch Automerk met Een Rijke Geschiedenis

MINI is een automerk dat symbool staat voor Britse cultuur en innovatie. Opgericht in 1959 door de British Motor Corporation (BMC), heeft MINI vanaf het begin indruk gemaakt met zijn unieke ontwerp en compacte afmetingen. Het oorspronkelijke ontwerp werd bedacht door Sir Alec Issigonis, die een kleine, zuinige, maar toch ruime auto wilde creëren die geschikt was voor de smalle straten van het naoorlogse Groot-Brittannië.

De karakteristieke vorm en uitstekende wendbaarheid van de MINI maakten het model al snel populair. Een van de grootste voordelen van de klassieke MINI was zijn praktische indeling: ondanks de geringe buitenafmetingen bood de auto binnenin verrassend veel ruimte voor passagiers en bagage. Dit was te danken aan het revolutionaire dwarsgeplaatste motorontwerp, dat sindsdien door vele andere autofabrikanten is overgenomen.

In de jaren 60 bloeide de reputatie van de MINI verder op dankzij zijn succes in de autosport. De MINI Cooper, een sportievere versie van het oorspronkelijke model, won meerdere keren de prestigieuze Monte Carlo Rally en bewees daarmee dat klein en krachtig hand in hand konden gaan.

Na een periode van verandering in de jaren 80 en 90, werd het merk nieuw leven ingeblazen toen het in 1994 werd overgenomen door de BMW Group. In 2001 introduceerde BMW een compleet vernieuwde versie van de MINI, die sindsdien is uitgegroeid tot een wereldwijd succes. Deze nieuwe generatie MINI's behoudt de iconische vorm en geest van het originele model, maar biedt moderne technologie, verbeterde veiligheid en meer comfort.

Tegenwoordig staat MINI synoniem voor stijl, plezier en innovatie. De lijn omvat diverse modellen en uitvoeringen, van de klassieke 3-deurs hatchback tot de ruime Countryman en de volledig elektrische MINI Electric. Hoewel MINI zich heeft ontwikkeld en aangepast aan moderne eisen, blijft het merk trouw aan zijn erfgoed: compacte, karaktervolle auto's die rijplezier en individualiteit combineren.