Smart Kenteken Check

Zoek naar Smart kentekens:

Over Smart

Smart Logo

De Smart (Swatch Mercedes Art) is een automerk onder de vleugels van het concern Daimler A.G. Soms wordt ook MCC Smart gebruikt.

Aanvankelijk bestond het idee in de organisatie van Swatch om een kleine trendy auto op de markt te brengen. Hiertoe werd een consortium opgericht en ontstond de Smart CityCoupé, een kleine auto die plaats biedt aan twee personen. Bij het productierijp maken van de auto liepen de kosten op waardoor op een gegeven moment Mercedes-Benz twee auto's in het kleine segment had.

Oorspronkelijk was de bedrijfsnaam Micro Compact Car GmbH (MCC). De bedrijfsnaam werd in september 2002 gewijzigd in Smart GmbH.

De Smart is vanaf de introductie in 1998 een populaire reclameauto. Nadat gebleken was dat er een markt was voor de auto, volgden er diverse andere modellen. Naast de Smart fortwo kwamen er de fortwo cabrio, de fortwo coupe, fortwo crossblade, roadster, roadster coupe, en de forfour.

De Smart wordt niet bij de traditionele autodealers verkocht maar in zogenaamde Smart Centers, garages in de grote steden langs doorgaande wegen waar de modellen in een glazen vitrine boven elkaar te zien zijn.

Alle Smarts worden gemaakt in Hambach (Frankrijk), behalve de ForFour, die in Born (Nederland) werd gemaakt door NedCar. Het wereldwijde hoofdkantoor van Smart is in Duitsland.

Smart maakt verlies en poogt door zich toe te leggen op de ForTwo en ForTwo cabrio te overleven. De ForFour, Roadster en Roadster Coupé zijn al niet meer in productie. Maar er bestaan plannen om de ForFour weer terug in productie te nemen vanwege de stijgende vraag naar compacte auto's.

De Smart City CityCoupé is een succesnummer in Europa. Dit model haalde als een van de eerste in zijn soort een 3 sterren nominatie bij botsproeven wat in 1999 een unieke prestatie was. Ondanks groot succes blijft introductie in andere werelddelen (zoals Canada en Azië) lange tijd uit. In 2003 werd de Smart geïntroduceerd in Australië. Pas in 2004 komt Smart in Canada uit. In 2008 is Smart in de Verenigde Staten geïntroduceerd.

Smarts komen er in veel verschillende uitvoeringen. Naast de standaard Pure, de uitgebreidere Pulse en de meest uitgebreide Passion zijn er vele beperkt verkochte unieke uitvoeringen waarbij extra luxe, speciaal design en mooiere bekleding vaak een rol spelen. Daarnaast is er een sportief model gefabriceerd, de Smart Brabus, met een snellere motor en verschillende sportieve tinten zowel op het interieur als exterieur gebied. Herkenbaar door de dubbele uitlaat in het midden van de achterkant van de auto.

In 2007 komt Smart met een new generation Smart. Deze auto is standaard 20 centimeter langer dan de 2,5 meter waardoor de wegligging vooral over hobbels en op klinkerwegen fors verbetert. Het interieur heeft een flinke facelift ondergaan en oogt meer zakelijk. De kofferbak is ongeveer 50% groter, de maximumsnelheid is met 5 kilometer per uur verhoogd tot 145. Ook heeft de nieuwe generatie Smart een aantal verbeteringen gekregen die de veiligheid verder verbeteren, waarvan veel als extra opties. Onder andere licht- en regensensoren en zij-airbags. Smart heeft in november 2007 bij de Euro NCAP 4 sterren behaald.

Smart fotos

Smart foto
Smart foto
Smart foto
Smart foto
Smart foto

Smart modellen

Smart Cabrio

Cabrio

Bekijk
Smart City-coup

City-coup

Bekijk
Smart Forfour

Forfour

Bekijk
Smart Fortwo

Fortwo

Bekijk
Smart Roadster

Roadster

Bekijk
Smart Fortwo coupe

Fortwo coupe

Bekijk
Smart Fortwo cabrio

Fortwo cabrio

Bekijk
Smart Forfour 1.1

Forfour 1.1

Bekijk
Smart Micro compact car smart

Micro compact car smart

Bekijk
Smart Fortwo coupe mhd

Fortwo coupe mhd

Bekijk
Smart Forfour 1.3

Forfour 1.3

Bekijk
Smart Fortwo coupe brabus

Fortwo coupe brabus

Bekijk
Smart Forfour 1.0

Forfour 1.0

Bekijk
Smart Fortwo cabrio mhd

Fortwo cabrio mhd

Bekijk
Smart Forfour cdi

Forfour cdi

Bekijk
Smart Forfour ed

Forfour ed

Bekijk
Smart Electric drive

Electric drive

Bekijk
Smart Roadster-coupe brabus

Roadster-coupe brabus

Bekijk
Smart Fortwo coupe cdi

Fortwo coupe cdi

Bekijk
Smart Micro compact car

Micro compact car

Bekijk
Smart Fortwo cabrio cdi

Fortwo cabrio cdi

Bekijk
Smart Fortwo coupe ed

Fortwo coupe ed

Bekijk
Smart Roadster-coupe

Roadster-coupe

Bekijk
Smart Forfour 1.5

Forfour 1.5

Bekijk
Smart Micro compact car smart  smart

Micro compact car smart smart

Bekijk
Smart Fortwo cabrio brabus

Fortwo cabrio brabus

Bekijk
Smart Forfour brabus

Forfour brabus

Bekijk
Smart Roadster brabus

Roadster brabus

Bekijk
Smart Fortwo cabrio ed

Fortwo cabrio ed

Bekijk
Smart Eq forfour

Eq forfour

Bekijk
Smart Mst1005aj020

Mst1005aj020

Bekijk
Smart Brabus electric drive

Brabus electric drive

Bekijk