Rolls Royce Kenteken Check

Zoek naar Rolls Royce kentekens:

Over Rolls Royce

Rolls Royce Logo

Rolls-Royce is een wereldberoemd automerk, vermaard om zijn luxe. Geen ander merk staat zo bekend om zijn luxe als Rolls-Royce. De samenvoeging van de twee namen komen van Sir Henry Royce en the Honorary Charles Rolls.

Charles Rolls kwam uit een adelijk gezin en hoefde zich nooit te bekommeren om geld. Hij was desondanks bekend bij zijn klasgenoten als Dirty Rolls of ook wel Petrolls, omdat hij altijd rook naar benzine en olie. Hij was de eerste Brit die privé een vliegtuig bezat en zette er talloze records mee. Hij kwam om bij een demonstratie.

Henry Royce kwam uit een arm gezin. Zijn vader stierf op jonge leeftijd. Op een gegeven moment kon Royce, na vele moeilijkheden in zijn leven, een bedrijf opstarten dat langzaamaan groeide. Het ging ten kostte van zijn gezondheid, want hij werkte dag en nacht. Zijn dokter raadde hem aan een auto te kopen. Hij deed dit, maar de auto beviel hem niet zo. Royce begon toen zelf een auto te maken. Hij wou een geruisloze motor, trillingsvrij en betrouwbaar. Het wagentje beviel zeer en omdat Royce van alle onderdelen in zijn autootje drie had gemaakt, kon hij er nog twee bij bouwen.

Claude Johnson, een gemeenzame vriend van zowel Royce als Rolls bracht de twee tezamen. Rolls verkocht al tijden Europese auto's, maar wou eigenlijk een Britse auto verkopen. De auto's die op dat moment in Groot-Brittannië gemaakt werden bevielen hem niet. Tot hij de auto van Royce zag. Royce kon zich niet voorstellen dat er mensen waren die enorme sommen geld over hadden voor een auto. Samen maakten ze plannen voor een grotere versie. Het werd een doorslaand succes.

Het bedrijf maakte, door Rolls' interesse, ook vliegtuigmotoren. Het waren juist de vliegtuigmotoren die het bedrijf door allerlei moeilijkheden heen sleepte, zoals de Grote Depressie. Het was ook de ondergang van het bedrijf in 1971, toen het vliegtuigbedrijf en het autobedrijf gesplitst werden. Het autobedrijf kwam bij Vickers terecht. Die verkocht het in 1998 aan Volkswagen, hoewel BMW ook het merk wou overnemen. Volkswagen kwam er echter achter dat de merknaam en logo bij het vliegtuigbedrijf waren gebleven. Dat bedrijf had net een aantal joint-ventures met BMW en verkocht de merknaam en logo aan BMW. Veel getouwtrek zorgde er uiteindelijk voor dat BMW auto's mocht gaan produceren onder de naam Rolls-Royce, terwijl Volkswagen het door Rolls-Royce overgenomen Bentley zou gaan produceren. Bentley wordt derhalve gemaakt bij Rolls-Royce Motors, Rolls-Royce zelf bij Rolls-Royce Motor Cars.

Rolls Royce fotos

Rolls Royce foto
Rolls Royce foto
Rolls Royce foto
Rolls Royce foto
Rolls Royce foto
Rolls Royce foto
Rolls Royce foto
Rolls Royce foto
Rolls Royce foto

Rolls Royce modellen

Rolls Royce Camargue

Camargue

Bekijk
Rolls Royce Corniche

Corniche

Bekijk
Rolls Royce Phantom

Phantom

Bekijk
Rolls Royce Silver Seraph

Silver Seraph

Bekijk
Rolls Royce Silver Shadow

Silver Shadow

Bekijk
Rolls Royce Silver Spirit

Silver Spirit

Bekijk
Rolls Royce Silver Spur

Silver Spur

Bekijk
Rolls Royce Silver Wraith

Silver Wraith

Bekijk
Rolls Royce Silver cloud i

Silver cloud i

Bekijk
Rolls Royce Phantom coup?

Phantom coup?

Bekijk
Rolls Royce Phantom drophead coupe

Phantom drophead coupe

Bekijk
Rolls Royce Silver cloud ii

Silver cloud ii

Bekijk
Rolls Royce 2-axle rigid body heavse

2-axle rigid body heavse

Bekijk
Rolls Royce Phantom vi limousine

Phantom vi limousine

Bekijk
Rolls Royce Phantom v park ward landaulette

Phantom v park ward landaulette

Bekijk
Rolls Royce Silver cloud 2

Silver cloud 2

Bekijk
Rolls Royce Silver shadow ii

Silver shadow ii

Bekijk
Rolls Royce Silver cloud

Silver cloud

Bekijk
Rolls Royce Corniche convertible

Corniche convertible

Bekijk
Rolls Royce 25-30 saloon

25-30 saloon

Bekijk
Rolls Royce Corniche ii

Corniche ii

Bekijk