Lotus Kenteken Check

Zoek naar Lotus kentekens:

Over Lotus

Lotus Logo

In 1948 werd de eerste Lotus gebouwd die door ingenieur Colin Chapman in de competitie werd ingezet. Dat was de Lotus Mark I. In 1949 werd die opgevolgd door de Mark II en in 1951 volgde de Mark III. Dankzij het succes in de competitie beginnen er bestellingen voor kopieën binnen te komen. In 1952 richtte Colin Chapman zijn eigen automerk op onder de naam Lotus Engineering. De Mark IV werd gebouwd en deze werd ontwikkeld als eerste Lotus voor op de gewone weg. Het idee van Colin Chapman was om de auto's zo licht mogelijk te houden. Dat deed hij door slim toegepaste technologie (bv. zelfdragende carrosserie), door vernieuwende technologie (bv. aluminium chassis) en door er alles uit te laten dat overbodig was (bv. stuurbekrachtiging). Op 16 december 1982 overleed Colin Chapman op 54-jarige leeftijd.

In het begin van 1975 werd de nieuwe Elite voorgesteld. Later dat jaar zou de Esprit en de Eclat zijn intreden doen. De Eclat was een restyling van de nieuwe Elite voor de Amerikaanse markt, die de achterkant niet mooi vond. Later werd deze omgedoopt tot de Sprint, waarmee de traditie om alle namen met een "E" te laten beginnen, gebroken werd.

Eind 2006 werd de nieuwe Lotus Europa S voorgesteld, een minder extreme versie van de Lotus Elise/Exige. De Lotus Europa S heeft een 2-liter turbomotor van Opel en weegt 995 kg. Hij is standaard uitgerust met ABS, maar heeft geen stuurbekrachtiging.

In 1985 werd het bedrijf herdoopt tot Group Lotus en het jaar daarop volledig overgenomen door het Amerikaanse General Motors. Nog een jaar later richtte Lotus in de Verenigde Staten het bedrijf Lotus Cars USA op dat nu de distributie en markting in dat land verzorgt. In 1993 verkocht General Motors Lotus aan het Franse Bugatti en 3 jaar later nam het Maleisische DRB HICOM een meerderheidsparticipatie in Lotus. In 1995 presenteerde het tot op heden belangrijkste model, de Lotus Elise. In 1998 nam de Maleisische autobouwer Proton een belang van 16,25%. Later dat jaar, op 12 september, vierde de constructeur de 50ste verjaardag van haar 1ste auto. 2000 Lotus wagens en 10.000 Lotus-bezitters kwamen naar het feest. In diezelfde maand opende Lotus een nieuw testcentrum in Hethel. In 2005 werd Lotus door Proton gesplitst in een Group Lotus en een Lotus Engineering.

Lotus fotos

Lotus foto
Lotus foto
Lotus foto
Lotus foto
Lotus foto

Lotus modellen

Lotus Esprit

Esprit

Bekijk
Lotus Super Seven

Super Seven

Bekijk
Lotus Elise 111s

Elise 111s

Bekijk
Lotus Elise sprint

Elise sprint

Bekijk
Lotus Sport 135r

Sport 135r

Bekijk
Lotus Esprit turbo se u9

Esprit turbo se u9

Bekijk
Lotus Elan s2

Elan s2

Bekijk
Lotus Esprit v8

Esprit v8

Bekijk
Lotus M 111 elise cabriolet

M 111 elise cabriolet

Bekijk
Lotus Elise (lhd & rhd)

Elise (lhd & rhd)

Bekijk
Lotus Elise 111r

Elise 111r

Bekijk
Lotus Eclat excel

Eclat excel

Bekijk
Lotus Europa twin cam

Europa twin cam

Bekijk
Lotus Europa s2

Europa s2

Bekijk
Lotus Evora s

Evora s

Bekijk
Lotus Seven tc

Seven tc

Bekijk
Lotus Europa

Europa

Bekijk
Lotus Elise s

Elise s

Bekijk
Lotus Exige s tour & sports

Exige s tour & sports

Bekijk
Lotus Eclat 521

Eclat 521

Bekijk
Lotus Elan se u9

Elan se u9

Bekijk
Lotus Seven s4

Seven s4

Bekijk
Lotus Elan sprint

Elan sprint

Bekijk