Lexus Kenteken Check

Zoek naar Lexus kentekens:

Over Lexus

Lexus Logo

Lexus is sinds 1989 de naam van de luxedivisie van het Toyota-concern. Vooral in de Verenigde Staten en Canada is het merk erin geslaagd een volwaardige concurrent te zijn voor gevestigde merken in dit segment als Acura, Audi, BMW, Infiniti, Jaguar en Mercedes-Benz.

Het eerste model dat ook in Europa op de markt kwam was de LS 400, een grote limousine met een V8-motor. Techniek en rij-eigenschappen waren concurrerend. In 1993 kwam een 'kleiner', sportiever vierdeurs model, de GS 300 met zescilinder motor. Deze auto zag er oorspronkelijker uit door het ontwerp van de Italiaanse meester Guigiaro. Inmiddels zijn beide modellen vervangen. De grote LS 430 borduurde stilistisch voort op zijn voorganger. Met de middenklasser IS 200, de middelgrote SUV RX 400h en de elegante coupé-cabriolet SC 430 sloeg het merk qua vormgeving meer een eigen weg in.

L-Finesse

Sinds de conceptcars LF-s en LF-C heeft het publiek kennis kunnen maken met Lexus' geheel nieuwe designfilosofie, L-Finesse. In deze filosofie wordt het ononderbroken streven naar perfectie geuit. L-Finesse is een baanbrekende visie op design, die diep geworteld is in de Japanse cultuur. Hierin wordt verwezen naar de tijdloze traditie van de authentieke Japanse klassieke en moderne iconografie. Of Lexus alle beloftes gaat waarmaken, dat blijft een vraag.

De designrichting vertolkt drie fundamentele elementen, "doordringende eenvoud" wat gezien kan worden als zuiverheid, "intrigerende elegantie" wat emoties aan moet spreken en "naadloze anticipatie", een niet weg te denken element van de Japanse gastvrijheid. Hierbij is het uitkijken naar een gebeurtenis fundamenteel voor het plezier dat men er uiteindelijk aan beleeft.

De in 2005 vernieuwde GS was het eerste productiemodel van Lexus dat ontworpen is op basis van de L-Finesse filosofie. In datzelfde jaar volgde later ook de vernieuwde IS.

Lexus fotos

Lexus foto
Lexus foto
Lexus foto
Lexus foto
Lexus foto

Lexus modellen