60% van Nederland betaalt teveel voor zijn of haar autoverzekering. U Ook?

60% van Nederland betaalt teveel voor zijn of haar autoverzekering. U Ook?

Gepubliceerd op | Geschreven door

[ADVERTORIAL]

Voor veel automobilisten is een autoverzekering een frustrerende verplichte uitgave die nooit een renedement oplevert - natuurlijk verandert dit allemaal als u bij een ongeval betrokken bent, maar aangezien er gelukkig maar weinig ongelukken zijn, is het belangrijk voor bestuurders om hun verzekeringskosten te minimaliseren terwijl ze veilig kunnnen blijven rijden. En dat is belangrijker dan ooit, aangezien recent onderzoek suggereert dat meer dan de helft van de Nederlandse automobilisten meer betaalt dan nodig is voor een autoverzekering. Dit geldt zowel voor personen die alleen een WA-verzekering (WA) en voor personen met een All-Risk-verzekering.

Uit het onderzoek blijkt dat 54% van de automobilisten aangeeft nooit te hebben gekeken of er een goedkopere autoverzekering beschikbaar is, wat oploopt tot 60% voor 45-plussers en tot 63% voor personen die al meer dan vier jaar dezelfde auto hebben. Verder meldt het onderzoek dat tot 79% van de automobilisten bij hun huidige verzekeraar blijft bij de aanschaf van een nieuwe auto, terwijl dit juist voor veel mensen een goed moment zou zijn om opnieuw de prijzen te vergelijken. Net als bij het veranderen van uw adres.

Aangezien automodel / -merk en woonadres een grote invloed hebben op uw verzekeringspremie die door een bepaalde aanbieder wordt aangeboden. Dit betekent dus dat het bij het veranderen van adres of voertuig bijzonder waardevol is om wat onderzoek te doen naar uw nieuwe opties. Bovendien veranderen verzekeringspremies vaak van jaar tot jaar tegen verschillende tarieven bij verschillende aanbieders, dus is het vaak de moeite waard om de markt voor goedkopere autoverzekeringen te verkennen wanneer het tijd is om uw verzekering te verlengen. Gaat u bijvoorbeeld binnenkort een nieuw voertuig kopen of het recentelijk een 2e-hands auto gekocht? Bekijk nu hoeveel u kunt besparen op uw auto verzekering.

Hoe kan ik voorkomen dat ik teveel betaal voor mijn autoverzekering?

We hebben natuurlijk allemaal belangrijkere dingen te doen in het leven dan uren of dagen doorbrengen met het vergelijken van autoverzekeringen, ook al scheelt het ons een paar honderden euro per jaar. Gelukkig hebben we onlangs onze eigen dergelijke vergelijkingstool gelanceerd, waarmee u snel en eenvoudig veel tijd en geld kan besparen bij het vergelijken van een autoverzekering.

Sluit u aan bij de helft van de Nederlandse automobilisten die we; de beste deal op hun motorrijtuigenverzekering krijgen door onze verzekeringstool te gebruiken.

Stop vandaag met teveel betalen voor uw autoverzekering

Om mensen zoals u te helpen met het vinden van de beste autoverzekering, hebben wij een tool gebouwd waarmee u eenvouding alle grote aanbieders kan vergelijken:

Open onze gratis vegelijk tool

Bron: 'Onderzoeksresultaten 'Autobezitters onnodig duur verzekerd', 21 maart 2019: https://www.independer.nl/autoverzekering/info/onderzoek/autobezitters-onnodig-duur-verzekerd