Volvo S40 kenteken check

Volvo S40

Ontdek alles over jouw Volvo S40 met onze kentekencheck! Achterhaal de volledige geschiedenis van dit stijlvolle en betrouwbare model. Van onderhoudsrapporten tot schadeverleden, weet precies wat je rijdt. Veiligheid en comfort staan bij de S40 voorop; krijg direct inzicht in alle belangrijke details.

Check je Volvo S40 :

Vul hieronder het kenteken in dat je wilt opzoeken en klik op de oranje knop.

Blader door Volvo S40 kentekens

Over de Volvo S40

Volvo S40

De Volvo S40 is een compacte, premium sedan die geproduceerd werd door de Zweedse autofabrikant Volvo. Dit model werd voor het eerst geïntroduceerd in 1995 en bleef tot 2012 in productie. De S40 stond bekend om zijn Scandinavische ontwerp, hoogwaardige materialen en nadruk op veiligheid, wat typerend is voor het merk Volvo.

De eerste generatie S40 werd samen met de V40 (de stationwagon-versie) gelanceerd. Deze auto's waren gebaseerd op het platform van de Mitsubishi Carisma, een project voortkomend uit een samenwerking tussen Volvo en Mitsubishi. De focus lag op comfort en veiligheid, met voorzieningen zoals zijdelingse airbags en geavanceerde remsystemen.

In 2004 werd de tweede generatie S40 geïntroduceerd. Deze versie werd gebouwd op het Ford C1-platform, dat ook gebruikt werd voor de Ford Focus en Mazda3. De tweede generatie bracht verschillende verbeteringen met zich mee, waaronder een ruimer interieur en een steviger chassis. De veiligheidsvoorzieningen werden verder uitgebreid, met innovaties zoals het Blind Spot Information System (BLIS) en verbeterde kreukelzones.

Wat betreft motoropties bood de tweede generatie een breed scala aan keuzes, variërend van zuinige 1.6-liter benzinemotoren tot sportieve T5-versies met een 2.5-liter turbomotor. Er waren ook diverse dieselmotoren beschikbaar, wat de auto aantrekkelijk maakte voor de Europese markt, waar dieselmotoren populair zijn.

Het interieur van de S40 werd geprezen om zijn modern en strak design, met kenmerken zoals een 'zwevende' middenconsole. Materiaalkeuze en afwerking waren van hoog niveau, wat bijdroeg aan een premium rijbeleving.

Ondanks zijn populariteit besloot Volvo de S40 in 2012 uit productie te nemen. De modelaanduiding werd vervangen door de V40 hatchback en later door de S60 sedan in het modellengamma van Volvo. De S40 blijft echter een geliefd model onder autoliefhebbers vanwege zijn combinatie van stijl, veiligheid en rijcomfort.

Filmpjes

Nog geen reviews voor de Volvo S40 kenteken check. Gemiddeld hebben voertuigen uit dit segment 7 reviews met een gemiddelde score van 4 van 5 sterren.

Andere modellen van Volvo