Toyota Auris kenteken check

Toyota Auris

Kentekeninfo: Toyota Auris. Meer dan 94 kentekens bij ons bekend.

Check je Toyota Auris :

Vul hieronder het kenteken in dat je wilt opzoeken en klik op de oranje knop.

Blader door Toyota Auris kentekens

Over de Toyota Auris

Toyota Auris

De Toyota Auris is een compacte auto van Toyota. Hij werd in 2007 gelanceerd en is de opvolger van de Toyota Corolla. De naam 'Auris' is een afleiding van het Latijnse woord voor 'goud'. Van de Auris is alleen een 3- en 5-deurs hatchbackversie verkrijgbaar, de sedanversie voert nog steeds de naam Corolla, alhoewel die in Nederland sinds 2010 niet meer verkocht wordt.

In 2010 onderging de Auris een facelift. De Auris werd uiterlijk licht gewijzigd. De opvallendste wijziging was het toevoegen van knipperlichten in de zijspiegels.

Ook werd een hybride versie van de Auris geïntroduceerd. Deze is uitgerust met dezelfde 1.8 liter benzinemotor die ook in de Toyota Prius zit. Om de hybride nog iets zuiniger te maken is de aerodynamica van de auto op sommige plaatsen aangepast. Zo heeft de hybride Auris een andere grill en staat hij iets lager op de wielen. De hybride Auris is alleen leverbaar als 5-deurs model.

Begin 2010 ontstond er in de Verenigde Staten veel ophef omdat er enkele ongevallen met dodelijke afloop waren ontstaan. Vermoedt werd dat het gaspedaal van verschillende Toyota-modellen kon blijven hangen, waarop Toyota besloot tot een terugroepactie van vrijwel alle recente modellen waarbij de gaspedalen aangepast werden. Omdat ook in Europese Toyota's de betreffende gaspedalen ingebouwd waren werden ook in Europa veel modellen -waaronder de Auris- teruggeroepen.

Op 9 februari 2011 maakte het Amerikaanse ministerie van Transport bekend dat het geen technische fout had kunnen vinden die de problemen met het gaspedaal zou kunnen veroorzaken.

Filmpjes

Nog geen reviews voor de Toyota Auris kenteken check. Gemiddeld hebben voertuigen uit dit segment 7 reviews met een gemiddelde score van 3 van 5 sterren.

Andere modellen van Toyota