Renault Vel Satis kenteken check

Renault Vel Satis

Kentekeninfo: Renault Vel Satis. Meer dan 548 kentekens bij ons bekend.

Check je Renault Vel Satis :

Vul hieronder het kenteken in dat je wilt opzoeken en klik op de oranje knop.

Blader door Renault Vel Satis kentekens

Over de Renault Vel Satis

Renault Vel Satis

De Renault Vel Satis was een automodel van de Franse autofabrikant Renault.De Vel Satis was één van de drie studiemodellen die het publiek rijp moest maken voor het nieuwe "Haute Gamme" van Renault. Samen met de Initiale en de Avantime zette de Vel Satis een nieuwe stijlkoers uit. De Initiale als topklasse sedan, de Vel Satis als luxe coupé en de Avantime als avantgardistische kruising tussen MPV en coupé.

De naam Vel Satis is een samentrekking tussen Velocité en Satisfaction (snelheid en bevrediging). Een verwijzing naar dynamiek enerzijds en rijke uitrusting anderzijds.

Dit studiemodel was zeer richtinggevend. De voorzijde is overgenomen door het productiemodel Vel Satis, de achterzijde stond model voor de Avantime en de Mégane II.Met het productiemodel Vel Satis mikte Renault op een nieuw succes zoals de Renault 25 was. Een automodel in de topklasse, maar dan niet traditioneel, non-conformisme was het toverwoord. De afwijkende grill was baanbrekend, de achterruit een rechtstreekse verwijzing naar de R25. De hogere bouw van de auto bracht veel ruimte in het interieur. De komst van de Vel Satis en Laguna II was ook een technische revolutie voor Renault. De CAN bus met een heel scala aan nieuwe elektronische gadgets werd geïntroduceerd, een nieuwe fabriek werd gebouwd, toepassing van een nieuw platform, nieuwe motoren en nieuwe versnellingsbakken.

De Vel Satis werd echter nooit het gehoopte succes. De vormgeving werd niet begrepen en de technische revolutie eiste een zware tol. De storingsgevoeligheid van de eerste serie was hoog. Tot overmaat van ramp concurreerde de Vel Satis met een model uit eigen stal, de Renault Avantime. Omdat de verkopen van de laatste dramatisch laag bleken te zijn, werd dit model door Renault in 2003 uit productie genomen.

In oktober 2009 werden de laatste modellen van Vel Satis geproduceerd. Aanvankelijk leek er geen opvolger te komen maar eind 2010 werd de Renault Latitude gelanceerd die in hetzelfde segment valt als de Vel Satis.

Filmpjes

Nog geen reviews voor de Renault Vel Satis kenteken check. Gemiddeld hebben voertuigen uit dit segment 7 reviews met een gemiddelde score van 5 van 5 sterren.

Andere modellen van Renault