Opel Manta kenteken check

Controleer eenvoudig de kentekens van de iconische Opel Manta op onze website. Deze sportieve klassieker, bekend om zijn unieke design en krachtige prestaties, verdient alleen de beste zorg. Ontdek alles over het verleden van jouw Opel Manta met een snelle kentekencheck. Betrouwbare informatie, direct beschikbaar.

Check je Opel Manta :

Vul hieronder het kenteken in dat je wilt opzoeken en klik op de oranje knop.

Blader door Opel Manta kentekens

Over de Opel Manta

De Opel Manta is een naam die weerklank vindt bij liefhebbers van klassieke auto's en autoliefhebbers in het algemeen. Het model, geïntroduceerd in 1970, heeft een blijvende indruk achtergelaten in de autogeschiedenis dankzij zijn unieke ontwerp en solide prestaties. De Manta werd in eerste instantie ontwikkeld om te concurreren met andere populaire sportcoupés van die tijd, zoals de Ford Capri. Dit leverde een stijlvol en sportief model op dat de aandacht trok van zowel jonge als ervaren bestuurders.

De eerste generatie, bekend als de Manta A, werd geproduceerd tussen 1970 en 1975. Het design werd gekenmerkt door een slanke belijning, ronde koplampen en een kenmerkende chroomgrille. Onder de motorkap bood de Manta A motoropties variërend van een 1.2 liter viercilinder tot een krachtige 1.9 liter motor, wat een prettige rijervaring garandeerde. De Manta A werd geprezen om zijn eenvoudige, maar effectieve techniek, evenals zijn betrouwbaarheid.

In 1975 introduceerde Opel de tweede generatie, de Manta B, die tot 1988 in productie bleef. De Manta B had een meer hoekig en modern ontwerp met rechthoekige koplampen en verbeterde aerodynamica. Deze generatie bood nog meer motoropties, waaronder enkele nieuwe 2.0 liter viercilindermotoren die betere prestaties en een hogere efficiëntie leverden. De Manta B kreeg zelfs een sportieve versie, de Manta 400, die succesvol deelnam aan rally-evenementen en een reputatie opbouwde voor zijn uitstekende rijgedrag en prestaties.

In de jaren 90 verdween de Opel Manta van de productielijn, maar het model blijft geliefd en wordt nog steeds gekoesterd door autoverzamelaars en liefhebbers van klassieke voertuigen. Door de jaren heen is de Manta uitgegroeid tot een symbool van kwaliteit, sportiviteit en stijl. Of je nu een fervent verzamelaar bent of gewoon geïnteresseerd bent in de autogeschiedenis, de Opel Manta blijft een fascinerend stuk autowereld-erfgoed dat de moeite waard is om te ontdekken.

Filmpjes

Nog geen reviews voor de Opel Manta kenteken check. Gemiddeld hebben voertuigen uit dit segment 4 reviews met een gemiddelde score van 3 van 5 sterren.

Andere modellen van Opel