Opel Corsa-b kenteken check

Op deze pagina kun je eenvoudig kentekens van de Opel Corsa B controleren. Ontdek belangrijke specificaties zoals bouwjaar, vermogen en technische details. De Opel Corsa B staat bekend om zijn compacte design, betrouwbaarheid en zuinige verbruik. Check nu de gegevens van jouw Corsa B en blijf altijd goed geïnformeerd!

Check je Opel Corsa-b :

Vul hieronder het kenteken in dat je wilt opzoeken en klik op de oranje knop.

Blader door Opel Corsa-b kentekens

Over de Opel Corsa-b

De Opel Corsa B: Een Klassieke Compacte Stadsauto

De Opel Corsa B, geïntroduceerd in 1993, is de tweede generatie van de populaire Corsa-reeks van de Duitse autofabrikant Opel. Deze compacte stadsauto heeft zich onderscheiden door zijn betrouwbaarheid, efficiëntie en betaalbaarheid, waardoor hij een favoriet is geworden onder stadsbewoners en jonge bestuurders.

Design en Interieur

De Corsa B werd ontworpen met zowel functionaliteit als stijl in gedachten. Met zijn zachte, ronde lijnen en compacte afmetingen was hij ideaal voor stedelijke omgevingen waar parkeerruimte beperkt is. Het interieur van de Corsa B biedt verrassend veel ruimte en comfort voor een auto van zijn grootte. De eenvoudig opgezette dashboardlay-out maakt het gebruiksvriendelijk, en de stoelen zijn ergonomisch ontworpen voor langere ritten.

Motoren en Prestaties

De Opel Corsa B werd geleverd met verschillende motoropties, variërend van efficiënte benzinemotoren tot krachtige dieselmotoren. De meest populaire versies waren uitgerust met een 1.0- of 1.2-liter benzinemotor, die een uitstekende brandstofefficiëntie boden. Ook was er een sportievere 1.6-liter GSI-versie voor diegenen die op zoek waren naar wat extra vermogen. Ondanks het compacte formaat reed de Corsa B verrassend stabiel, mede dankzij de goede ophanging en de lichte, maar toch stevige carrosserie.

Veiligheid en Betrouwbaarheid

Veiligheid was een belangrijk aandachtspunt in het ontwerp van de Corsa B. De auto was voorzien van basisveiligheidsvoorzieningen zoals airbags en een stevige kooiconstructie. In latere jaren werden ook ABS-remmen beschikbaar. Betrouwbaarheid staat hoog aangeschreven bij de eigenaren van een Corsa B. Veel exemplaren zijn nog steeds op de weg te vinden, wat getuigt van hun duurzaamheid en degelijke constructie.

Populariteit en Erfenis

De Corsa B werd bijzonder populair in Europa en daarbuiten, met miljoenen verkochte exemplaren wereldwijd. Zijn populariteit was mede te danken aan zijn lage onderhoudskosten en gunstige brandstofverbruik, wat hem tot een kosteneffectieve keuze maakte voor veel automobilisten.

In retrospectief wordt de Opel Corsa B gezien als een iconisch model dat de standaard heeft gezet voor compacte stadsauto's. Zijn mix van betrouwbaarheid, eenvoud en efficiëntie maakt hem nog steeds geliefd onder autoliefhebbers en verzamelaars.

Filmpjes

Nog geen reviews voor de Opel Corsa-b kenteken check. Gemiddeld hebben voertuigen uit dit segment 9 reviews met een gemiddelde score van 5 van 5 sterren.

Andere modellen van Opel