Mercedes-Benz 280 sl kenteken check

Controleer gemakkelijk kentekens van de iconische Mercedes-Benz 280 SL. Ontdek alles over deze klassieker met zijn tijdloze design, krachtige motor en verfijnde rijervaring. Voer simpelweg het kenteken in en krijg direct inzicht in de specificaties en geschiedenis van dit legendarische voertuig. Uw ideale partner voor betrouwbare informatie!

Check je Mercedes-Benz 280 sl :

Vul hieronder het kenteken in dat je wilt opzoeken en klik op de oranje knop.

Blader door Mercedes-Benz 280 sl kentekens

Over de Mercedes-Benz 280 sl

De Mercedes-Benz 280 SL, ook wel bekend als de "Pagode" vanwege zijn karakteristieke hardtopdak, is een iconische sportwagen die geproduceerd werd tussen 1967 en 1971. Dit model behoort tot de wijdverbreide W113-serie en volgde de succesvolle 230 SL en 250 SL op. De 280 SL staat bekend om zijn elegantie, prestaties en innovatieve technologieën die destijds de norm zetten in de automobielindustrie.

De 280 SL wordt aangedreven door een 2.8-liter zes-in-lijnmotor, goed voor ongeveer 170 pk. Dit gaf de auto een indrukwekkende acceleratie en snelheid voor die tijd, met een topsnelheid van ongeveer 200 km/u. Het motorontwerp was geavanceerd voor zijn tijd, met functies zoals brandstofinjectie, wat zorgde voor betere prestaties en efficiëntie vergeleken met traditionele carburateurs.

Een van de meest opvallende kenmerken van de 280 SL is het afneembare hardtopdak dat de auto zijn bijnaam "Pagode" gaf. Dit dak had een licht gebogen vorm, wat naast esthetiek ook bijdroeg aan de structurerele integriteit van de auto. Daarnaast was de 280 SL ontworpen met een kreukelzone voor en achter, wat destijds een baanbrekende veiligheidsvoorziening was.

Het interieur van de 280 SL straalt luxe uit met zijn hoogwaardige materialen en vakmanschap. De stoelen zijn bekleed met echt leer en de afwerking bestaat uit glanzend hout en chroom, wat bijdraagt aan een gevoel van elegantie en comfort. De cockpit is overzichtelijk en functioneel, met duidelijk afleesbare meters en knoppen die intuïtief geplaatst zijn.

In de loop der jaren is de Mercedes-Benz 280 SL uitgegroeid tot een gezochte klassieker. Niet alleen wordt hij geprezen om zijn esthetiek en rijervaring, maar ook om zijn betrouwbaarheid en duurzaamheid. Zelfs vandaag de dag blijft de 280 SL een symbool van tijdloze stijl en geavanceerd ingenieurswerk, geliefd bij verzamelaars en autoliefhebbers wereldwijd.

Filmpjes

Nog geen reviews voor de Mercedes-Benz 280 sl kenteken check. Gemiddeld hebben voertuigen uit dit segment 7 reviews met een gemiddelde score van 3 van 5 sterren.

Andere modellen van Mercedes-Benz