Mercedes-Benz 230 e kenteken check

Op deze pagina kun je eenvoudig het kenteken van je Mercedes-Benz 230 E controleren. Deze klassieker staat bekend om zijn betrouwbare motor, luxe interieur en tijdloze design. Vul het kenteken in en ontdek meer over de geschiedenis en specificaties van jouw geliefde 230 E.

Check je Mercedes-Benz 230 e :

Vul hieronder het kenteken in dat je wilt opzoeken en klik op de oranje knop.

Blader door Mercedes-Benz 230 e kentekens

Over de Mercedes-Benz 230 e

De Mercedes-Benz 230 E is een iconisch model dat deel uitmaakt van de bekende W123-serie. Deze serie, geproduceerd tussen 1976 en 1985, staat bekend om zijn betrouwbaarheid, duurzaamheid en klassieke design. De 230 E, die van 1980 tot 1985 werd vervaardigd, is een van de meest geliefde varianten binnen deze reeks en heeft een blijvende indruk achtergelaten op zowel autoliefhebbers als het algemene publiek.

Het voertuig opereert met een 2.3-liter benzinemotor met een brandstofinjectiesysteem (vandaar de 'E' in 230 E, wat staat voor Einspritzung, het Duitse woord voor injectie). Deze motor levert ongeveer 136 pk en maakt gebruik van een viercilindermechanisme, wat in die tijd aanzienlijk was qua prestaties en efficiëntie. De combinatie van kracht en een redelijk brandstofverbruik maakte de 230 E een populaire keuze voor zowel privé- als zakelijk gebruik.

Qua design weerspiegelt de Mercedes-Benz 230 E de klassieke esthetiek van de jaren '80. Het voertuig heeft een stevige en robuuste carrosserie die de tand des tijds heeft doorstaan. De W123-serie werd geprezen om zijn veiligheidsvoorzieningen, waaronder kreukelzones en een versterkt passagierscompartiment. Deze focus op veiligheid maakte de 230 E een pionier in een tijd waarin dit bij weinig voertuigen hoog op de agenda stond.

Het interieur van de 230 E biedt een mix van comfort en functionaliteit. Met zijn ruime zitplaatsen en hoogwaardige materialen, zoals luxe bekleding en houten accenten, werd de rijervaring verheven tot een nieuw niveau van comfort. De lay-out van het dashboard is eenvoudig en overzichtelijk, met een focus op gebruiksvriendelijkheid.

Miljoenen exemplaren van de W123-serie, inclusief de 230 E, verlieten de fabriek, wat testament staat aan hun populariteit. Tegenwoordig is de 230 E een geliefd verzamelobject en wordt vaak gezien als een klassieker die de rijke geschiedenis van Mercedes-Benz belichaamt.

Met zijn combinatie van betrouwbare techniek, elegant design en pionierschap in veiligheid, blijft de Mercedes-Benz 230 E een iconisch symbool van de vooruitgang binnen de automobielindustrie.

Filmpjes

Nog geen reviews voor de Mercedes-Benz 230 e kenteken check. Gemiddeld hebben voertuigen uit dit segment 6 reviews met een gemiddelde score van 4 van 5 sterren.

Andere modellen van Mercedes-Benz