Ford Sierra kenteken check

Ontdek kenteken details van Ford Sierra. 41 in onze database.

Check je Ford Sierra :

Vul hieronder het kenteken in dat je wilt opzoeken en klik op de oranje knop.

Blader door Ford Sierra kentekens

Over de Ford Sierra

De Ford Sierra is een middenklasse auto die door Ford in 1982 als opvolger van de populaire Ford Cortina/Ford Taunus geïntroduceerd werd. Het werd een rank gelijnde auto die de naam Sierra kreeg. De Sierra was ontworpen door Uwe Bahnsan, Robert Lutz en Patrick le Quément. De Sierra werd gepresenteerd op 21 september 1982. De vormgeving van de auto was afgeleid van de in 1981 getoonde Probe III Concept Car. De nieuwe Sierra sloeg gelijk aan bij het grote publiek. De Sierra was wel nog uitgerust met achterwielaandrijving terwijl de nieuwe modellen van de concurrentie rond die tijd (onder andere de Opel Ascona en de Volkswagen Passat) waren overgestapt op de goedkopere voorwielaandrijving.Van het eerste model Sierra kwam een driedeurs-hatchback, een vijfdeurs-hatchback en een vijfdeurs-stationwagon op de markt. Deze versies waren per oktober 1982 leverbaar. Er kon worden gekozen voor een 1.3 benzine (60 pk), 1.6 benzine (75 pk), 2.0 benzine (101 pk 4 cilinder en 90 pk voor de V6), 2.3 V6 benzine (114 pk) en een van Peugeot afkomstige 2.3 diesel (69 pk). De Sierra was leverbaar in het wit, rood, metallicgroen, metallicrood, lichtblauwmetallic, donkerblauwmetallic, grijsblauwmetallic, goudbeige metallic, antraciet zwartmetallic en zilvermetallic. In het begin was de Ford Sierra leverbaar in de uitvoeringen Basis, L, GL en Ghia. Vanaf herfst 1984 werd er een speciale uitvoering geleverd, de Laser. In de herfst 1984 werden de 2.0 V6 en de 2.3 V6 vervangen door de 1.8 liter (90 pk) en de 2.0 injectie (115 pk). Deze was leverbaar in de sportieve versie 2.0i S. Ook was er een bedrijfswagen-uitvoering leverbaar van de stationwagon.

Van de Sierra werden ook twee sportieve versies door Ford op de markt gebracht. De eerste was de Sierra XR4i. Het was een opvallende auto die alleen leverbaar was in de kleuren wit, zwart en grijs. De XR4i-uitvoering was voorzien van lichtmetalen velgen, een grote achterspoiler en grotere bumpers. De XR4i was leverbaar met een 2.8 of 2.9 V6-motor.

Het tweede sportieve model was de Cosworth. Deze versie was leverbaar met een 2.0 16-klepper injectiemotor met turbo, die 204pk leverde. Qua techniek heeft dit model weinig overeenkomsten met de XR4i. Onderstel, remmen, bumpers, sideskirts, verbreders en achtervleugel, net zoals een aangepaste grille en motorkap waren slechts enkele verschillen. Tegenwoordig een begerenswaardig model met hoge aanschafprijzen voor een goed exemplaar.In 1987 werd de Sierra gefacelift. De auto kreeg hierdoor een nog strakker- en moderner uiterlijk. Ook voegde Ford een nieuwe variant aan het Sierra-gamma toe, namelijk de sedan. De basisuitvoering heette vanaf die tijd C en de L werd CL. In de loop van 1988 kwam er een speciaal model, genaamd Special. Tevens werd de bestaande 2 litermotor in 1988 vervangen door een nieuwe 2 liter benzinemotor met dubbele nokkenassen. Het vermogen van deze DOHC motor steeg naar 120 pk. Ook kwam er een Cosworth-uitvoering, deze keer in een Sedanuitvoering.

In 1990 werden er enkele wijzigingen aan het faceliftmodel doorgevoerd. De Sierra kreeg een moderner dashboard, de knipperlichten waren uitgevoerd in doorzichtig glas en de achterlichtunits werden uitgevoerd in rookglas. De betrouwbare, doch zeer ouderwetse 2.3 dieselmotor werd verangen door een 1.8 Turbodiesel met 75 pk). Ook kwam er een nieuwe uitvoering op de markt: de Azur.

Vanaf 1991 was de Sierra leverbaar met in de carrosseriekleur gespoten bumpers. Ook kwam er weer een nieuwe uitvoering op de markt, deze heette Solar. Naast de Solar kwam er een sportief ogende variant op de markt, namelijk de GT. Deze was alleen leverbaar met een 2 liter injectiemotor.

In 1993 introduceerde Ford de opvolger van de Sierra: de Ford Mondeo. In totaal zijn er zo'n 2.700.500 Sierra's geproduceerd. Ondanks dat de Mondeo de plaats van de Sierra innam, bleef de Sierra een hele populaire occasion. Vandaag de dag is de Sierra nog in geringe aantallen op de weg te bewonderen. Het zijn voornamelijk de modellen vanaf 1990. De eerste generatie Sierra is inmiddels zeldzaam aan het worden.

Filmpjes

Nog geen reviews voor de Ford Sierra kenteken check. Gemiddeld hebben voertuigen uit dit segment 9 reviews met een gemiddelde score van 4 van 5 sterren.

Andere modellen van Ford