Citroën ZX kenteken check

Ontdek kenteken details van Citroën ZX. 26 in onze database.

Check je Citroën ZX :

Vul hieronder het kenteken in dat je wilt opzoeken en klik op de oranje knop.

Blader door Citroën ZX kentekens

Over de Citroën ZX

De Citroën ZX is een model van de Franse autoproducent Citroën. Hij werd in 1991 gelanceerd als concurrent van onder andere de Volkswagen Golf in de compacte middenklasse. De ZX was de opvolger van de GSA, hoewel de hydropneumatische vering van laatstgenoemde ontbrak. De ZX verving tevens de goedkopere modellen van de BX. De totale productie van de ZX bedraagt 1 709 215 stuks. De auto werd samen met de Peugeot 306 ontworpen en had een passief meesturende achteras. Het ontwerp zelf werd een tikje saai bevonden, maar de wegligging werd juist als uitmuntend genoemd. Positieve punten van de ZX waren het ruime interieur en de concurrerende prijs. Punt van kritiek vormde de éénarmige ruitenwisser, die als nadeel heeft dat de zijkant van de voorruit niet geheel schoon geveegd kan worden. De 'tweelingbroer' Peugeot 306 heeft door zijn aansprekende vormgeving meer succes gekend dan de ZX.De auto werd voorgesteld als "Collection", met een Reflex, Avantage, Aura en Volcane uitvoering. Later volgden er nog een Furio uitvoering en de 16-klepper. De ZX werd geïntroduceerd als een 3- en 5-deurs versie met 1.4, 1.6, en 1.9 benzinemotoren. In 1993 werd de 1.9 benzinemotor vervangen door de (in de Xantia) geïntroduceerde 1.8 en 2.0 8v benzinemotor. Tevens werden de robuuste 1.9 diesel en 1.9 turbodieselmotor (met intercooler) in de ZX leverbaar. Citroën heeft ook nog een versie met de 1.1 liter benzinemotor (60 pk) geproduceerd, maar die is in Nederland nooit officieel geïmporteerd.

De snelle ZX Volcane moest het vooral tegen de Golf GTI opnemen. De Volcane was aanvankelijk met de krachtigste 1.9i motor uitgerust, dit was één van de snelste Citroëns voor op de openbare weg. Deze versie werd in 1993 opgevolgd door de 2.0i Volcane. Tegelijkertijd werd de 16V-uitvoering geïntroduceerd met een nieuw ontwikkelde 2.0 16v motor (122 kW/155 pk). Het motorengamma was hiermee identiek aan dat van de Peugeot 306.Midden 1994 werd de ZX opgefrist. Van buiten is dit zichtbaar aan de open grille, het interieur kreeg o.a. een afgeronder stuur (met optie voor airbag). Ook werd een 'break' versie van de ZX verkrijgbaar. Tegen het einde van de leverperiode werd nog een nieuwe 1.8 16v motor geïntroduceerd en kreeg de 2.0 16v wat meer vermogen (167 pk). Helaas bleef bij de laatstgenoemde up-date de nieuwe 6-bak voorbehouden aan de technisch vrijwel identieke Peugeot 306 GTI.

Filmpjes

Nog geen reviews voor de Citroën ZX kenteken check. Gemiddeld hebben voertuigen uit dit segment 9 reviews met een gemiddelde score van 4 van 5 sterren.

Andere modellen van Citroën