Check Tesla kentekens online

Op deze pagina kun je eenvoudig de kentekens van Tesla-voertuigen checken. Ontdek informatie zoals de RDW-data, technische specificaties en de geschiedenis van de auto. Vul het kenteken in en krijg direct een volledig overzicht van jouw Tesla. Handig en binnen enkele seconden inzicht in belangrijke details!

Tesla

Zoek naar Tesla kentekens:

Alle Tesla modellen


Tesla Model 3

Model 3

53.236 kentekens


Tesla Model y

Model y

27.269 kentekens


Tesla Model s

Model s

7.679 kentekens


Tesla Model x

Model x

4.562 kentekens

Over Tesla

Tesla behoort tot een van de meest revolutionaire automerken van de 21e eeuw. Opgericht in 2003 door Martin Eberhard en Marc Tarpenning, en later geleid door de visionaire ondernemer Elon Musk, heeft Tesla de wereld van elektrische voertuigen drastisch veranderd.

Het merk staat bekend om zijn volledig elektrische auto's, die niet alleen milieuvriendelijk zijn, maar ook technische hoogstandjes vertonen. Het eerste model, de Tesla Roadster, werd geïntroduceerd in 2008 en bewees dat elektrische auto's even krachtig en aantrekkelijk kunnen zijn als hun benzine-aangedreven tegenhangers. De Roadster werd opgevolgd door de Model S, Model X, Model 3 en Model Y, elk met hun eigen unieke kenmerken en innovaties.

Een van de meest opmerkelijke innovaties van Tesla is het Autopilot-systeem. Dit geavanceerde bestuurssysteem maakt gebruik van camera's, radars en ultrasonische sensoren om semi-autonoom rijden mogelijk te maken. Hoewel het geen volledig zelfrijdende technologie is, biedt het functies zoals automatische stuurcorrectie, het aanpassen van de snelheid en het veranderen van rijstroken.

Ook op het gebied van batterijen en opladen loopt Tesla voorop. Het merk heeft een uitgebreid netwerk van Superchargers wereldwijd, waarmee bestuurders hun auto's snel kunnen opladen. Bovendien werkt Tesla continu aan het verbeteren van de actieradius van hun voertuigen, zodat bestuurders langere afstanden kunnen afleggen zonder vaak te hoeven opladen.

Naast auto's richt Tesla zich ook op duurzame energieoplossingen voor thuis en bedrijven. Dit wordt gereflecteerd in producten zoals de Powerwall en de Powerpack, batterijsystemen die energie van zonnepanelen kunnen opslaan voor later gebruik.

Tesla's missie is altijd geweest om de transitie naar duurzame energie te versnellen. Met baanbrekende technologieën en een gedurfde visie op de toekomst van mobiliteit blijft Tesla een belangrijke speler in de wereldwijde autowereld en daarbuiten. Hun voertuigen combineren prestaties, veiligheid en efficiëntie op een manier die de traditionele automobilist uitdaagt om na te denken over wat mogelijk is.