Check je Smart kenteken snel

Op deze pagina kunt u eenvoudig en snel de kentekens van Smart auto's controleren. Vul het kenteken in en ontvang direct de meest actuele informatie over het voertuig. Ideaal voor eigenaren en potentiële kopers die meer willen weten over hun Smart. Zekerheid met één klik!

Smart

Zoek naar Smart kentekens:

Alle Smart modellen


Smart Forfour

Forfour

3.945 kentekensSmart Fortwo coupe

Fortwo coupe

2.599 kentekens


Smart Forfour 1.1

Forfour 1.1

1.100 kentekens

Smart #1

#1

245 kentekensOver Smart

Smart is een automerk dat bekend staat om zijn compacte en innovatieve ontwerp. Het merk werd in 1994 opgericht als een joint venture tussen de Zwitserse horlogemaker Swatch en de Duitse autofabrikant Mercedes-Benz, onder de naam Micro Compact Car AG. In 2002 werd de naam veranderd in Smart GmbH en nam DaimlerChrysler - nu Daimler AG - het merk volledig over.

Het voornaamste doel van Smart was altijd het ontwikkelen van een stadsauto die zowel milieuvriendelijk als praktisch is. De eerste modellen, bekend als de Smart Fortwo, verschenen op de markt in 1998. Deze auto's kenmerken zich door hun beperkte afmetingen: met een lengte van iets meer dan 2,5 meter zijn ze ideaal voor stedelijk gebruik en het vinden van parkeerplekjes, zelfs in overvolle steden.

Smart heeft bijgedragen aan een paradigmaverschuiving in de automobielindustrie door de nadruk te leggen op duurzaamheid en efficiëntie. De Fortwo heeft een lage CO2-uitstoot, wat door veel milieubewuste stedelingen zeer gewaardeerd wordt. Nadat de initiële modellen werden geprezen om hun rijgemak en wendbaarheid in de stad, introduceerde het merk later ook de Smart Forfour, een vierzits model dat nog steeds de compacte waarden van het merk behoudt, maar wat meer ruimte biedt voor passagiers en bagage.

In recente jaren heeft Smart een belangrijke stap gezet richting elektrische mobiliteit. Alle nieuwe modellen zijn tegenwoordig volledig elektrisch, wat past binnen de bredere trend van de autosector naar duurzame en emissievrije voertuigen. De elektrische varianten, zoals de Smart EQ Fortwo en EQ Forfour, bieden niet alleen milieuvriendelijke rijervaringen, maar ook de moderne voordelen van elektrische aandrijfsystemen, zoals een stille werking en directe acceleratie.

Samengevat blijft Smart een pionier in het ontwikkelen van compacte, duurzame stadsauto's. Met hun voortdurende focus op elektrisch rijden, zal het merk naar verwachting een belangrijke rol blijven spelen in de toekomst van stedelijke mobiliteit.