Controleer Lada kentekens direct

Op deze pagina kun je eenvoudig kentekens van Lada-voertuigen controleren. Of je nu op zoek bent naar historische gegevens, technische informatie of de huidige eigenaar, onze tool biedt je gedetailleerde en betrouwbare informatie. Voer het kenteken in en ontdek alles wat je wilt weten over jouw Lada!

Lada

Zoek naar Lada kentekens:

Alle Lada modellen

Over Lada

Lada: Betrouwbaarheid en Eenvoud

Lada is een Russisch automerk dat in 1966 werd opgericht door AvtoVAZ. Het merk heeft door de jaren heen een reputatie opgebouwd van robuuste en toegankelijke voertuigen. Lada-auto’s zijn vooral populair in Rusland en andere Oost-Europese landen, maar hebben ook een trouwe schare liefhebbers in West-Europa en andere delen van de wereld.

Lada begon met de productie van auto's in samenwerking met Fiat, en de eerste modellen, zoals de Lada 1200 (ook bekend als de VAZ-2101), waren gebaseerd op de Italiaanse Fiat 124. Deze samenwerking legde de basis voor de robuuste en eenvoudige ontwerpen die het merk later zouden definiëren.

Een van de meest iconische modellen van Lada is de 4x4, voorheen bekend als de Niva. Deze compacte off-roader werd in 1977 geïntroduceerd en staat bekend om zijn ongeëvenaarde terreinvaardigheden. De Lada Niva heeft door de jaren heen verschillende updates gekregen, maar de essentie van het model is onveranderd gebleven: een betrouwbare, eenvoudige en betaalbare 4x4.

Lada's voertuigen zijn ontworpen om te presteren onder zware omstandigheden. Het ruige terrein en de extreme weersomstandigheden van Rusland zijn ideaal gebleken om de duurzaamheid van deze auto's te testen. Veel Lada-modellen hebben een eenvoudige mechanische opbouw, wat ze makkelijk te repareren maakt, zelfs in afgelegen gebieden zonder geavanceerde werkplaatsen.

Naast zijn legendarische 4x4-modellen biedt Lada ook een verscheidenheid aan personen- en bedrijfswagens. Modellen zoals de Lada Granta, Vesta en Largus bedienen verschillende segmenten van de markt, van compacte stadsauto's tot ruime familievoertuigen.

Door de jaren heen heeft Lada zich ontwikkeld, maar het is altijd trouw gebleven aan zijn kernwaarden: eenvoud, robuustheid en betaalbaarheid. Dit maakt Lada tot een uniek merk in de autowereld, geliefd bij veel automobilisten die waarde hechten aan praktische en duurzame voertuigen.