Ontdek je Dodge's verleden nu!

Op deze pagina kun je eenvoudig de kentekens van Dodge voertuigen controleren. Ontdek snel en betrouwbaar alle voertuiggegevens, van technische specificaties tot onderhoudsgeschiedenis. Voer simpelweg het kenteken in en krijg direct de informatie die je nodig hebt om een weloverwogen keuze te maken.

Dodge

Zoek naar Dodge kentekens:

Alle Dodge modellen


Dodge Ram 1500

Ram 1500

3.422 kentekens


Dodge Caliber

Caliber

1.021 kentekens


Dodge W 200

W 200

520 kentekens


Dodge Journey

Journey

405 kentekens


Dodge Ram 2500

Ram 2500

312 kentekensDodge W200

W200

292 kentekensDodge Charger

Charger

217 kentekensDodge Ram

Ram

161 kentekens

Over Dodge

Ontdek het Automerk Dodge: Een Rijke Geschiedenis en Onmiskenbare Kracht

Dodge is een iconisch Amerikaans automerk dat bekendstaat om zijn krachtige voertuigen en gedurfde ontwerpen. Het merk werd opgericht in 1900 door de gebroeders John en Horace Dodge. Wat begon als een klein bedrijf in Detroit, Michigan dat auto-onderdelen produceerde, groeide snel uit tot een van de meest invloedrijke namen in de auto-industrie.

Een van de eerste auto's die Dodge op de markt bracht, was de Dodge Model 30, geïntroduceerd in 1914. Deze auto stond bekend om zijn betrouwbaarheid en innovatieve functies, zoals een geheel stalen carrosserie, wat destijds een vooruitstrevende stap was. Tijdens de jaren '20 en '30 bleef Dodge zich ontwikkelen en werd het merk synoniem met robuustheid en duurzaamheid.

In de tweede helft van de 20e eeuw begon Dodge zich te profileren als een merk dat sportieve prestaties en kracht omarmt. Dit werd vooral duidelijk met de introductie van de legendarische Dodge Charger in 1966 en de Challenger in 1970. Beide modellen werden snel iconen in de muscle car-cultuur en zijn dat tot op de dag van vandaag gebleven. De Charger en Challenger zijn symbolen van Amerikaanse autobouwkunst, waarbij prestaties en stijl hand in hand gaan.

Het merk heeft zich door de jaren heen niet alleen beperkt tot muscle cars. Dodge heeft ook een breed scala aan andere voertuigen geproduceerd, waaronder trucks en SUV's. De introductie van de Dodge Ram, een populaire pickup truck, onderstreepte Dodge's vermogen om betrouwbare en krachtige voertuigen voor een breed publiek te vervaardigen.

Een van de meest opmerkelijke ontwikkelingen in de recente jaren is de lancering van de Hellcat-modellen. Deze voertuigen, uitgerust met supercharged V8-motoren, bieden ongeëvenaarde kracht en prestaties die zelfs de meest doorgewinterde autoliefhebbers versteld doen staan.

In de loop der jaren heeft Dodge een trouwe schare van enthousiaste volgers verworven. Dit is niet alleen te danken aan de prestaties en het ontwerp van hun voertuigen, maar ook aan de rijke geschiedenis en het erfgoed dat het merk heeft opgebouwd. Vandaag de dag blijft Dodge innoveren en blijft het merk zijn reputatie van kracht, prestatie en stijl waarmaken.

Ontdek meer over Dodge en dompel jezelf onder in de wereld van een automerk dat draait om pure kracht en onmiskenbare stijl.