Daewoo kenteken checken?

Op deze pagina kunt u eenvoudig en snel de kentekens van Daewoo voertuigen controleren. Voer het kenteken in en ontvang direct gedetailleerde informatie over het model, bouwjaar en technische specificaties. Zorg ervoor dat u altijd op de hoogte bent en voorkom onaangename verrassingen. Start nu uw Daewoo kentekencheck!

Daewoo

Zoek naar Daewoo kentekens:

Alle Daewoo modellen


Daewoo Kalos

Kalos

2.117 kentekens


Daewoo Matiz

Matiz

1.656 kentekens


Daewoo Tacuma

Tacuma

430 kentekens


Daewoo Lacetti

Lacetti

205 kentekens


Daewoo Nubira

Nubira

160 kentekens

Over Daewoo

Daewoo is een Zuid-Koreaans automerk dat sinds de jaren negentig bekendheid verwierf op de wereldmarkt. Het merk werd in 1937 opgericht als National Motor, maar veranderde zijn naam naar Saenara Motor in 1962 en vervolgens naar Shinjin Motor in 1965. Pas in 1982 kreeg het de naam Daewoo Motor, wat 'Grote Kosmos' betekent in het Koreaans.

Daewoo stond bekend om zijn betaalbare en betrouwbare voertuigen. In de jaren negentig breidde het merk zijn aanwezigheid uit naar Europa en Noord-Amerika met modellen zoals de Daewoo Espero en de Daewoo Lanos. Een van de meest opvallende kenmerken van Daewoo was hun uitgebreide garantiebeleid, wat vertrouwen gaf aan consumenten die op zoek waren naar een voordelige maar degelijke auto.

Het succes van Daewoo was ook te danken aan hun samenwerking met andere grote autofabrikanten. Bijvoorbeeld, in 1978 fuseerde het bedrijf met General Motors en werd het onderdeel van de GM-groep. Dit betekende toegang tot geavanceerde technologieën en een breder scala aan autodesigns. Veel Daewoo-modellen hadden dan ook invloeden en onderdelen van General Motors-voertuigen.

Daewoo Motor had echter niet alleen auto's in hun aanbod. Ze produceerden ook commerciële voertuigen en autobussen. Deze veelzijdigheid hielp het merk om een breed scala aan consumentengroepen aan te spreken, van particulieren tot bedrijven.

In 2001 werd Daewoo Motor echter overgenomen door General Motors vanwege financiële problemen. Hierdoor ontstond GM Daewoo, dat later werd omgedoopt tot Chevrolet in vele markten. Desondanks blijven veel van de oorspronkelijke Daewoo-modellen populair in verschillende landen, vooral omdat ze bekend staan om hun duurzaamheid en lage onderhoudskosten.

Hoewel de naam Daewoo als automerk verdwenen is, blijft de invloed van het merk merkbaar in de huidige Chevrolet-platformen. Het erfgoed van Daewoo Motor leeft voort in deze moderne voertuigen, wat bewijst dat solide ontwerp en betrouwbaarheid de tand des tijds kunnen doorstaan.

Daewoo was misschien geen luxemerk, maar het bood miljoenen mensen over de hele wereld de mogelijkheid om een eigen auto bezitten, en dat is een erfenis die blijft resoneren in de autogeschiedenis.